Meny
 

Klær til skolestart

Skolestart er rett rundt hjørnet og skoleklærne må frem. Gå ikke glipp av høstens klestrender før barna inntar klasserommene: «Streetwear» og dyre-print er overalt å se. 

Klær og sko lagt sammen på et bord

Bilder fra Kappahl.

Sesongens farger

Høstens  kuleste moteslipp er her. Behagelig streetwear i rosa og svart med en kick av gult. Eller sats på en behagelig streetlook i kule camoplagg med fine detaljer i en fargeskala av grønt, vinrødt og grått. Behagelige t-shirts med sjarmerende og kule trykk matches med tøffe joggebukser, jeans og cargo. Hos KappAhl finner du blant annet myke favoritter fra Newbie, baseplagg i bomull, yttertøy, vind og vanntette funksjonsplagg og skallplagg fra Kaxs Proxtec og oppdatert mote fra Rükie og Woxo.

 

KappAhl. Langermet t-shirt med trykk, 149,-. T-shirt med Emoji, 179,-. Fleecejakke, 149,-.

 

 La barnet kle seg i pasteller fra topp til tå, og velg gjerne klær med mønster eller en morsom tekst. Syns du pastelltrenden kan bli for sukkersøt, kan man kombinere pastellene med nøytrale farger som svart, hvit, grått eller beige.

 

Lindex. Rosa tunika med muffinstrykk, 149,-. T-skjorte med kamuflasjemønster, 129,-. Grå, finstrikkede bukser med børstet overflate, 149,-.

Streetwear

Klestrenden «streetwear» er inspirert av det urbane surfe- og skatemiljøet i California. Trenden tilfører antrekket komfort og vi ser blant annet et bredt utvalg av tøffe gensere med trykk i spreke farger. Stilen er like aktuell for både gutter og jenter. Vi ser også at sneakers stadig blir mer vanlig og i dag brukes det like ofte av jenter til kjole og skjørt.

 

Den urbane klesstilen til barn er i stor grad en miniatyrutgaver av stilen til voksne. Antrekket består ofte av noe så enkelt som sneakers, jeans, en tøff t-skjorte og en bomberjakke. Enklere blir det ikke.

 

Foot Locker. Air Force 1 Low Have A Nike Day white, 899,-

Foot Locker. Nike Air Force 1 Sage Low, 1099,-

Bekkestua sko. 

 

 

Selv om det er en trend som hadde sitt opphav i et surfe- og skatemiljø, er det ikke lenger en stil forbehold brettmesterne. Det har blitt en ren klestrend uavhengig av hobby. Vi ser også at stiltypen utvikles og tilplasses, som for eksempel resulterer i en rosa bomberjakke produsert i myke tekstiler.

 

 Lurer du forresten på når det er på tide å bytte skolesekk? Da bør du lese den artikkelen her.

 

Inspirert av dyrene

Det er ingen hemmelighet at de fleste barn elsker dyr. Klær er stort sett ikke like interessant, og det er vel derfor klesprodusentene har latt seg inspirere av dyrene. Plagg dekorert med barnets favorittdyr blir umiddelbart mer interessant. Med andre ord – la dyrehagen inntar garderoben: Katter på knærne, pudler på magen og flamingo på capsen, for å nevne noen eksempler.

 

Cubus. 2 pk animal sokker, 89,-. Lilly kjole, 149,-. Tina peplum langermet trøye, 129,-. Pokémon t-skjorte, 149,-.

 

Slitesterke klær

Alle foreldre vet at det er nettopp bukseknærne som er i faresonen når barna leker, men med KappAhls Tough knee jeans blir risikoen for å måtte lappe betydelig mindre. Tough knee jeans akkurat som navnet tilsier - en jeansmodell med ekstra tøffe knær. De er forsterket på knærne med et tøy som er fire ganger så slitesterkt som vanlig denim. Dette tøyet benyttes ellers i blant annet arbeidsbukser og plagg som virkelig skal tåle tøffe tak. Finnes til både gutt og jente i størrelse 86-128.

 

KappAhl. Tough knee jeans loose fit, 349,-. 

Ekstra skift

I overgangsfasen mellom sommer og høst er lag-på-lag en klassisk vinner. Med flere lag blir det lettere å kle seg for det ubestemmelige høstværet. Det er alltid lurt å sende med barna en ekstra genser, slik at man slipper den kjedelige høstforkjølelsen. Vi har vel alle gått ut i sola kun iført t-skjorte, og oppdaget at sommertemperaturene har tatt turen sydover.

 

Woolland. Arendal hettejakke jente 9-14 år, Blush, 599,-

Woolland. Holmestrand Piquégenser gutt 9-14 år, Blue Ink, 399,-

 

På vårt senter finner du alt dere trenger til skolestart. Velkommen!

Sist endret - 12 august 2019