Meny
 
gele og panna cotta i flaggets farger

Gelé som vil imponere gjestene

En enkel og kreativ 17. mai-dessert som garantert vil imponere gjestene dine!

Oppskrift

Dette trenger du: 

Gelé:

  • 1 pk. jordbærgelé
  • 1 pk. blåbærgelé
  • 1 liter melk
  • Gelatinplater
  • Sukker

Panna Cotta, 6 porsjoner:

  • 4 1/2 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 7 1/2 dl kremfløte
  • 1 1/2 dl sukker

Slik gjør du:

1. Lag én porsjon med blåbærgelé og én porsjon med jordbærgelé.

 

2. Lag én porsjon Panna Cotta. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll dem godt og klem ut vannet. Snitt vaniljestang på langs, og skrap ut vaniljefrøene. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen.

 

3. La alle tre delene avkjøle seg på benken før du setter i gang.

 

4. Ta jordbærgeléen og hell litt gelé i hvert glass. Sett i kjøleskap og la det stivne helt.

 

 

5. Hell på et lag med avkjølt Panna Cotta. La det stivne.

 

6. Ta blåbærgeléen og hell litt gelé i hvert glass. Sett i kjøleskap og la det stivne helt.

 

7. Lag et nytt lag Panna Cotta, avkjøl, hell på og la det stivne.

 

6. Avslutt med et lag jordbærgelé.

 

8. Sett i kjøleskap over natten – og voilà har du en dessert som imponerer!

 

 

Et godt tips er å bruke plastglass om man har – da trenger man ikke være så redd for at glasset sprekker i kjøleskapet dersom geléen er for varm. Det går fint å bruke glass – pass bare på at geléen og Panna Cottaen er helt kald når man heller på et nytt lag.

Sist endret - 03 mai 2019