Meny
 

Har det i Bærum

har det i bærum

Lokalsamfunn er lagarbeid og lokal handel skaper gode lokalsamfunn. Når du handler lokalt, bidrar du til å gjøre ditt eget lokalmiljø rikere.

 

Handler du lokalt bidrar du aktivt til å bygge et godt lokalmiljø. Det innebærer gode muligheter for interessant arbeid, godt handels- og tjenestetilbud og ikke minst et rikt frivillig organisasjonsliv.

 

I Bærum er vi så heldige at vi har et fantastisk rikt tilbud av varer og tjenester. Med mange handelssentre og flere næringsområder er det knapt den ting som ikke finnes eller kan leveres i kommunen.

Her er noen gode grunner til at du bør vurdere å handle lokalt:

  • Lokale bedrifter bidrar til lokale lag og foreninger. Ta deg en tur på den lokale idrettsbanen, eller se på programmet fra amatørteateret. Du vil se at de fleste sponsorene er lokale virksomheter. Og er det en stor kjede som sponser, så er det ofte den lokale butikken som fremheves.
  • Lokale bedrifter bidrar til det frivillige organisasjonslivet på mange måter. Både gjennom rene kronebidrag, men også gjennom hjelp, gaver og praktisk bistand. Det er den nærmeste virksomheten som bidrar mest til din lokale, frivillige organisasjon.
  • Ifølge en rapport fra Institutt for samfunnsforskning stammer nesten hver femte krone i budsjettene til lokale lag og foreninger fra lokale aktører.

 

 

Stor bedrift med stort hjerte for lokalmiljøet

Sandvika Storsenter er møteplass for lokalmiljøet, en arena for mer enn ren handel. For Sandvika Storsenter er det å være en møteplass for folk i nærområdet viktig. Selv om senteret er stort og tiltrekker besøkende fra fjern og nær, er Sandvika Storsenter opptatt av å bidra til lokale krefter og begivenheter rundt i lokalmiljøet.

 

Sandvika Storsenter ønsker å være en sosialt engasjert bedrift i nærmiljøet.  Vi har valgt å samarbeide med Ungt Entreprenørskap, og som del av dette engasjementet arrangerer vi både Gründeridol og Asker og Bærum mesterskapet i Ungdomsbedrift. Idrett gir viktige møteplasser for både barn, ungdom og foreldre, og derfor har vi derfor valgt å samarbeide med Bærum Sportsklubb. NAV Bærum og Sandvika By er andre lokale aktører vi samarbeider med for å bidra i vårt lokalområde.

Kalvøya Cup på lag med Sandvika Storsenter

Bærum Sportsklubb inviterer til en av Norges største fotballturneringer for barn og unge når Kalvøya Sandvika Storsenter Cup går av stabelen på Kalvøya. Bærum Sportsklubb arrangerer fotballcup på Kalvøya, med Sandvika Storsenter som stolt sponsor og cuptittel; Kalvøya Sandvika Storsenter cup!

Ungt Entreprenørskap

Entreprenørskap er selve kjernen i Olav Thon Gruppen som Sandvika Storsenter eies av. Ungt Entreprenørskap Akershus’ ambisjon er å fremme kompetanse, samarbeid og skaperglede gjennom ulike entreprenørskapsprogrammer i hele utdanningsløpet.

 

UE Akershus fremmer holdninger, ferdigheter og kunnskap om arbeidsliv og entreprenørskap, og det her vi som kjøpesenter for lov å bidra. Gjennom samarbeidet opplever vi et stort engasjement og ikke minst gründerteft hos de deltakende videregående skolene i Asker og Bærum.

Sandvika Videregående

Gjennom flere år har Sandvika Storsenter samarbeidet med Sandvika Videregående, for å gi elevene praktiske cases fra næringslivet og feedback på presentasjonene elvene har holdt for oss. Det er et givende og lærerikt samarbeid med ressurssterke og dyktige elever og lærere!

Sandvika Byfest

Bærum har stadig tilflytning og nye innbyggere, og det er vi glade for. Byfesten i Sandvika ønsker å skape en identitet for både “gamle” og nye bæringer gjennom å bidra til at kultur, handel og gode opplevelser går hånd i hånd i Sandvika sentrum. Dette ønsket er like sterkt hos Sandvika Storsenter, som senter og bydel i Sandvika. På Byfesten flytter vi ut med salgsboder i Claude Monets allé, og lager underholdning for store og små.

NAV Bærum

I 2012 startet samarbeidet med praksisplassprosjektet i regi av NAV.  Sandvika Storsenter er arbeidsplassen for mange, med over 200 butikker og andre virksomheter. Målet til NAV var å gi unge som hadde sluttet på skolen, en mulighet til å få erfaring fra arbeidslivet. Ungdommene får praksisplasser hos butikker på Sandvika Storsenter. Noen har fått fast jobb etter prosjektet, og andre har fått erfaring og referanser som har åpnet dørene videre hos nye arbeidsgivere. Sandvika Storsenter har blitt rikere. Vi er samtidig ydmyke for de prosjektansvarlige hos NAV Bærum sin kontinuerlige innsatsvilje- og evne for å hjelpe de unge inn i arbeidslivet.

 

Best service hos de lokale virksomhetene

Det er naturlig å tenke seg at de lokale virksomhetene gir deg bedre service fordi de ønsker deg tilbake, fordi de kanskje kjenner deg fra andre arenaer og at du som kunde er viktigere for dem enn for de som er lokalisert et annet sted. Og alt det stemmer.

 

Men, ifølge Norsk kundebarometer, viser det seg også at de fleste forbrukere faktisk er mer tilfredse med lokale bedrifter og butikker. De svarer at de også er mer lojale til lokale virksomheter. Og lojale er man vel egentlig bare til noen man trives med.

 

Så, ta det fra noen som har prøvd lokale virksomheter og er fornøyde. Neste gang sjekker du nabolaget for å finne noen som kan levere en tjeneste eller en vare du trenger. Kanskje får du deg en hyggelig overraskelse også.

 

På Sandvika Storsenter har vi satt service på dagsorden, og vi skal være «Best på service» Dette gjøres via årlige Mystery Shopper besøk og coaching i etterkant for alle ansatte. For deg som kunde betyr dette at du skal ha et større smil på vei ut enn på vei inn på senteret.

Sikrer lokale arbeidsplasser

Lokal handel sikrer naturligvis lokale arbeidsplasser. Det gjør lokalmiljøet mer attraktivt, både for de som bor der og folk som vurderer å flytte til området. Arbeidsplasser tiltrekker seg nye arbeidsplasser og gir totalt sett et sterkere og mer interessant arbeidsmarked.

Bedre tjeneste- og handelstilbud

Det er kanskje åpenbart, men det skader ikke å minne om det. Ved å handle i lokale butikker og benytte lokale tjenesteytere bidrar du selvfølgelig til at de består.

 

Sterke lokale bedrifter fører igjen til at nye aktører etablerer seg, og handels- og tjenestetilbudet blir enda bedre.

Miljøvennlig handel

Å reise kort for å handle eller benytte kortreiste tjenester er naturligvis mer miljøvennlig enn å reise langt for de samme tjenestene.

Se mer på hardet.no!