Meny
 

Farge håret blondere?

dame som har behandlet håret blondere

Her er Nikita Hairs 7 tips!

Bilde og tekst: Nikita Hair

Våren er den mest populære tiden å farge håret lysere, enten som striper, «bayalage» eller å farge hele håret.

Vi tok en prat med Sanya Keränen, kreativ leder for Nikita Creative Team, for å samle hennes beste tips til deg som ønsker å bli blondere. I tillegg får du noen råd til hvordan du selv kan bevare fargen etter frisørbesøket.

 

1. Forbered håret før farging

Samtidig som du er hos frisøren for å farge håret kan det være lurt å samtidig ta en bonding-behandling, som Wellaplex. Behandlingen påvirker hårets bindinger, og passer for alle som skal farge håret, spesielt for de som ønsker å bevare hårkvaliteten ved bleking.

 

– Wellaplex er behandlingen som kan utgjøre forskjellen på om du ender opp med skadet, slitt hår, eller friskt og glansfullt blondt hår, sier Sanya.

 

2. Ikke farg håret flere ganger

Fordi allerede farget hår er mer utsatt enn ufarget hår, anbefaler Sanya at du lar etterveksten vokse ut før du farger igjen.

– Det finnes dessverre ingen mirakelkur som kan redde hår som er skadet av blekning. Har du skadet hår, eller kanskje har mistet hår på grunn av overdreven blekning tidligere, bør du ikke farge håret. Beskytt heller håret med reparerende produkter, og klipp håret med jevne mellomrom til det skadede håret er vokst ut, anbefaler Sanya.

– Det du imidlertid kan gjøre for å få fargeskadet hår til å se bedre ut, er å klippe tuppene regelmessig. Det vil få håret vil se friskt og sunt ut, fra røttene og helt ut til endene, legger Sanya til.

3. Unngå klor med nyfarget hår

Selv om lysere hår og blonde striper er kledelig på sommerstid, er bading i basseng dessverre ikke å anbefale for deg med nyfarget hår. Klorvann kan gjøre håret ditt tørt, og i verste fall misfarge det så håret får et grønnskjær. Vi anbefaler deg å bruke badehette, og ta balsam i håret før du hopper i bassenget.

 

– Bading i saltvann kan også gi tørt hår, på lik måte som det gir oss tørr hud. Smør derfor håret før og etter bading med fuktighetsgivende krem eller olje, som Pure Treatment Oil fra Eleni & Chris. Unngå å dykke under vann med håret hvis du kan, anbefaler Sanya.

4. Beskytt håret fra solen

Farget blondt hår som er utsatt for mye sol kan gulne. Bruk derfor hårprodukter med UV-beskyttelse som gjør at hårfargen ikke falmer. Hvis du også bruker en fin solhatt er du godt beskyttet!

 

– Mange produkter inneholder i dag UV-beskyttelse. Det finnes produkter som kun fokuserer kun på UV-beskyttelse, og disse vil gi deg enda bedre beskyttelse mot solen, forteller Sanya.

 

 

5. Bruk riktige produkter

– Når du styler håret med føner, rettetang eller krølltang utsettes håret for høy varme. Farget hår er ekstra sårbart, så vi anbefaler deg derfor å bruke varmebeskyttende produkter før styling, som Eleni & Chris ColorPro Leave in Spray. Skån håret ved å ikke style håret mer enn nødvendig, forklarer Sanya.

Før/etter «baby lights» i kalde nyanser, som bør vedlikeholdes med lillashampoo.

 

Farget blondt hår kan få gult skjær dersom det ikke vedlikeholdes på riktig måte. Prøv derfor en fargeshampoo som ivaretar de kalde tonene i håret, som for eksempel SkandiMin the Blonde Shampoo.

 

– En renseshampoo er også nødvendig fra tid til annen, da det vil hjelpe deg å bli kvitt alle rester av tørrshampoo, balsam og stylingprodukter. Prøv for eksempel Anti-Residue shampooen fra Sebastian Professional. Ikke minst, prøv å vent så lenge du kan mellom hver hårvask. Overdreven hårvask vil tørke ut håret ditt, og vil gjøre at fargen falmer raskere, legger hun til.

6. Fargeteknikken som passer for deg

– Det fine resultatet du får i salongen rett etter behandlingen er vel så viktig som hvordan håret blir seende ut i ukene fremover. Fortell frisøren din hvordan du ønsker å vedlikeholde fargen, samt hvor ofte du planlegger å dra til frisøren fremover, så tar frisøren hensyn til dette når fargeteknikk velges. Vi anbefaler ikke at du bleker håret hjemme. Er du usikker på hvilken fargeteknikk som passer for deg, kan du alltid få hjelp av oss i Nikita, forsikrer Sanya.

Striper gjort på frihånd skaper et naturlig resultat som er enkelt å vedlikeholde, på grunn av de jevne overgangene fra mørkt til farget hår.

7. Ta hårkur ukentlig

Hårkur 1-2 ganger i uken vil hjelpe deg å ivareta den nye fargen og unngå at håret tørker ut.

– Husk at hårrøttene og tuppene krever ulik hårpleie, så her bør du tilpasse produkter etter behov. Har du fet hodebunn og tørre lengder så trenger du en shampoo tilpasset hodebunnen og en kur til hårlengdene som gir fukt. Spør frisøren hva som er riktig for ditt hår, anbefaler Sanya.

Ønsker du å snakke med en av våre frisører om hvilken farge som kunne passet til deg, eller hvilken fargeteknikk du burde velge? Book din neste behandling her.