Meny
 

Blondfargene som passer til deg

tre damer med tre ulike blondetoner i håret

Skal du gå for klassisk blondt, lekent og trendy, naturlig solkysset eller sommerlig brunette? Nikita Hair har tipsene du trenger!

Bilde og tekst: Nikita Hair

Din hudtone, øyenfarge, naturlig hårfarge, personlige stil og smak påvirker hvilken hårfarge du vil kle best.

Er du opptatt av et naturlig resultat, årets største trender eller er du usikker på om du kler kalde eller varme striper? Her er 15 graderinger av blondt til deg som ønsker en forandring til sommeren!

 

 

Klassisk blond

Disse tre klassiske blonde hårfargene gir en glansfull look, og ser veldig delikate ut. Det er enklest å oppnå disse fargene dersom du har naturlige blondtoner i håret fra før. Fargene du ser under, «Vanilla Blonde», «Baby Blonde» og «Smokey blonde» kler best et naturlig lyst underlag, perfekt for naturlige blondiner som er på jakt etter noe nytt.

 

BABY BLONDE

Denne kalde nyansen får man gjennom å legge «babylights» i veldig tynne, kalde striper. I Skandinavia vil det alltid være trendy med kalde blondtoner, som gir et mer eksklusivt uttrykk. Fargen kler i utgangspunktet deg som er blond fra før.


Topp: Babylights. B
londor + 4% Under kronlinje: balayage Freelights + 6%. Illumina platinum lily + 10/1 + 1,9% pastell.

 

VANILLA BLONDE

En myk blond som består av en blanding mellom nøytrale og varme blondtoner. Passer både for hudtyper som er svakt varme og kalde hudtoner – rett og slett en nydelig farge som veldig mange kler.


Topp: Babylights 6% Under kronlinje: Balayage freelights 9% Illumina 10/93 + 1,9% + wella balsam.

 

SMOKEY BLONDE

Denne fargen vil kle deg som har nøytral og/eller litt rosa hudtone. Fargen passer like godt til korte og lange frisyrer, og vil virkelig fremheve grønne og blå øyne!


Forbleket med Blondor + 6% + wellaplex. CT 7/89 + 9/97 + 1,9% i håndkletørt år.

Lekent og trendy

I 20 år har Pantone kåret «årets farge», som påvirker produktutvikling og kjøpsmønter i flere bransjer, som mote, interiør, møbler, industridesign, grafisk- og pakningsdesign. I 2018 spådde Pantone lilla til å bli årets trendfarge, som virkelig har gjort sitt inntog på alt fra hår- mote- og interiørtrender. Fordi det ofte tar litt tid før massene omfavner en “ny” farge, ser vi at lilla fremdeles er fremtredende innenfor hårtrender, mote og interiør.

 

I 2019 er det fersken og korallfarge som spås til å være den største trendfargen.

   Har du lyst på en litt mer vågal og trendy look, kan du derfor inspirere deg av ulike nyanser av lilla, rosa og ferskenfarget.

Spesielt om du har grønne øyne vil farger som lilla, burgunder, rosa, rødt og rødbrunt fremheve øynene dine!

 

For at pastellfarger skal feste seg, å gi riktig farge, må du lysne håret først. Derfor kan du både helbleke eller stripe håret i forkant. For å bevare pastellfargen så lenge som mulig er det viktig å bruke en sjampo eller kur med ekstra blå/lilla pigmenter som fresher opp fargen mellom frisørbesøkene. Vi anbefaler fargebevarende produkter, som Eleni & Chris Chromin Shampoo og balsam. For å beholde de kalde pigmentene, bruk gjerne Eleni & Chris Scandimin. 

 

 

Husk at det er viktig å ikke vaske håret for ofte hvis du ønsker å bevare fargen lenge!

 

VIOLET BLONDE

For pastellelskerne! Denne lilla lillafargen har en metallisk look i dagslys. For å oppnå fargen må håret farges platinablondt først. Pastellfarget hår falmer litt etter hver vask, så dette er en perfekt look for deg som ønsker noe ekstra spesielt en liten stund.


Blondor + 6% . Bunn: Illumina 7/81 + 9/60 + silver mauve 1,9% pastell. Lengder: Illumina 9/60 + silver mauve 1,9% pastell.

CORAL BLONDE

Dette er en moderne og vågal farge for blondiner som ønsker en unik look, og som foretrekker varme farger. Denne korallfargen er vi helt sikre på at vi kommer til å se mye av i år, også innenfor mote og interiør. En blanding av rosa og oransje gir et magisk resultat, som garantert gjør at du blir lagt merke til!


Håret er forbleket: Blondor + 4%. 
Color fresh create nudist pink + infinite orange + vintage blush. Påføres i tørt hår, 20 min.

 

ROSY BLONDE

Denne freshe blonde blandingen av fersken og rosa gir en vakker og “edgy” farge. Den passer perfekt til festivalsommeren, og framhever flere øyenfarger.


Foliestriper & babylights Blondor 6%. Illumina Copper peach + titanium rose + 10/05 + 1,9% pastell.

ROOTY COCONUT BLONDE

Et kult og grunge-inspirert uttrykk med mørkere naturlige røtter og delikate kokosfargede lengder. Denne fargen vil forbli fin selv når etterveksten kommer fram. Hvis du ikke har en mørkere naturlig hårfarge kan du alltid farge røttene mørkere for dette resultatet.

 

Foliage med blondor + 6% 2 cm fra bunn. Litt lengre inn i front. Bunn: Illumina 7/81 + 6/16 + 1,9% + wella balsam. Lengder: Illumina 10/ + 10/38 + 10/69 + 1,9% + wella balsam.

Naturlig solkysset

Kanskje du ønsker å farge håret for å få en liten forandring frem mot våren og sommeren? Liker du best et naturlig resultat? Da er striper utført på frihånd er det vi anbefaler for deg!

 

Et naturlig og solkysset resultat er enklest å oppnå hvis du i utgangspunktet har ubehandlet hår. Frihåndsstriper krever ikke mye vedlikehold av deg i etterkant, og er et godt alternativ til deg som vil ha en blond hårfarge og ikke vil gå til frisøren så ofte for å opprettholde fargen. Her er fire anbefalinger til deg:

 

CHAMPAGNE BLONDE

Denne myke og glossy champagnefargen er laget for å komplimentere hudtonen din, og er et godt valg dersom du ser etter en naturlig look i sommer!


Indre området: foliestriper med blondor + 6%. 2 cm ram rundt ansiktet: Illumina 10/69 + 9/ + 6% Bunn: CT 7/89 +1,9% Mellom parti: Illumina 8/69 + 6% KP 10/96 + 9/38 + 1,9% pastell.

 

 

ASH BRONDE

Denne kjølige askefargen får man ved å kombinere blondt og brunt, derav navnet «ash bronde». Har du en typisk lys skandinavisk hudtone passer denne perfekt!


Fargekoder: Avfarging Blondor: resultat oransje i lengder, gult i spiss. Bunn: CT 7/1 + 1,9%. 
Lengder: KP 9/8 + 9/31 + 1,9% pastell. Spisser: KP 10/38 + 10/16 + 1,9% pastell.

 

BEACH BLONDE

Denne strandlooken gleder vi oss til å prøve i sommer! Kombinasjonen mellom de litt varmere tonene sammen med asketoner gir et vakkert resultat.


Fargekoder: Diagonale passeer babylights med Blondor + 6% + wellaplex. Shadowroot i bunn: Illumina 6/ + 7/ + 6/19 + 1,9% + wella balsam. Lengder: Illumina 10/38 + 9/ + 1,9% + wella balsam.

 

 

HONEY BLONDE

Lenge leve varme toner! «Honey blonde» er en varm hårfarge som gir en glødende effekt, og som er lettere å vedlikeholde selv enn kaldere toner er. En lekker kombinasjon til deg med gyllen undertone i huden, spesielt hvis du også har brune øyne!


Fargekoder: Bunn: illumina 10/ + 10/69 + 12%. 
Remser: illumina 8/38 + opal essence copper peach + 1,9% pastell + color id. KP 10/0 + 9/3 + 1,9% + wella balsam.

Sommerlig brunette

Den mest populære behandlingen for brunetter som vil bli blonde er balayage, en teknikk der man ved hjelp av frihåndsstriper får en jevn, «soft» overgang fra det brune til det blonde. Er du bekymret for synlig ettervekst, kan balayage eller «shadow roots» være et godt alternativ. Disse behandlingene gir naturlige overganger fra din egen hårfarge til det lyse, så når etterveksten kommer fram vil den bli mindre synlig.

 

Når det gjelder hvilken blondtone du bør velge, må du først vurdere din naturlige hårfarge: Har du varmt brunt hår vil det harmonere fint med varme blonde toner. Det samme gjelder om du har kaldt blondt hår, velg da kalde blonde toner.


For naturlige brunetter anbefaler vi uansett at du holder deg innenfor tre nivåer med lysning når du tar første fangebehandling. Da vil du bevare hårkvaliteten, og få et naturlig resultat.

 

Dersom du etter første behandling vil ha enda lysere hår, er det ingenting i veien for å ta en ny behandling for et lysere resultat.

 

CARAMEL BLONDE

Med balayage-teknikk farges håret som gir jevne overganger, og er en perfekt måte å gå fra å være brunette til blondine! Med mørkt hår som utgangspunkt har man her skapt vakre og lyse karamelltoner.

 

Fargekoder: Foliage i sunkissed inndeling. Bunn: Illumina 7/81 + 7/ + 1,9% + wella balsam. Lengder: Illumina 8/69 + 1,9% + wella balsam.

 

BLACK BLONDE

Dette er en enkel versjon av en klassisk balayage, gjort på mørkt, nesten svart, hår. Et diskré resultat, og i sollys vil lengdene skinne enda mer, da de blonde stripene i lengdene blir mer framtredende.

 

Fargekoder: Foliage med diagonal bakover inndelinger. Tuppert hver passè før det har blitt tatt i folien. Freelights + 6-9% vannstoff. Bunn: KP 7/17 + 7/73 + 1,9% + Wella balsam. Lengder: KP 8/73 + 9/97 + 1,9% + Wella balsam.

 

TAN BRONDE

Sommerlige surferstriper er en populær look for brunetter som ønsker lysere hår! Ved å bruke en teknikk som rammer inn ansiktet vil denne fargen få ansiktet ditt til å gløde. Fargen er lett å vedlikeholde, og stripene vil passe perfekt kombinasjon med naturlige krøller.

 

Fargekoder: Bakhode: Foliestriper diagonal bakover, horisontale ovenfor kronlinje. Ilumina 8/69 + 7/18 + 6%. Topp: Babylights, diagonal bakover helt opp til skillen. Illumina 10/69 + 10/1 + 6%.

 

CHOCOLATE BLONDE

Nå som det går mot sommeren passer det perfekt med litt lysere striper, og denne looken er virkelig å anbefale deg som i utgangspunktet har mørkt hår, og vil ha et sommerlig preg!

 

Fargekoder: Foliestriper plassert i et triangel fragment, og pivotale inndelinger mot luggen. Blondor + 4% + Wellaplex. Bunn: Illumina 6/76 + 4%  Lengder: CT 8/73 + 4%.

Ønsker du en forandring frem mot sommeren, eller ønsker du å snakke med en frisør om hvilken hårfarge som vil kle deg best? Book din neste frisørtime nå.