Meny
 
Anniken Jørgensen - Helt ærlig

HELT ÆRLIG

Anniken Jørgensen inspirerer tusenvis med sine antrekk og rører minst like mange med sin sårbare ærlighet. Hennes stilsans og evnen til å kombinere dyrt og rimelig går aldri av moten. Nå viser hun sine fashionfavoritter hos Sandvika Storsenter.

Det er hektisk for den populære bloggeren Annijor om dagen. Tv-serien Bloggerne på TV2 har snart premiere, hun skriver bok og jobber med en kleskolleksjon. Nå er hun klar for fotoshoot med Sandvika Storsenter, hvor hun er med som modell i kampanjen BlogStyle. Her har hun plukket ut sine favoritter denne våren, så hva står på ønskelisten denne sesongen?


- Det er mye! Kule dresser. Og så er jeg helt besatt av Balenciaga sneakers, men de er utsolgt overalt. Jeg vil ha mer lyse farger, pastell er det jo mye av nå. Men kule dresser og sneakers står høyt på ønskelisten. Man kan se veldig fashion ut uten stiletter hele tiden.

 

BILDE TIL VENSTRE: Øredobber fra Gina Tricot 89,- Jakke fra Mango 799,- Belte fra DAY Birger et Mikkelsen 599,- Kjole fra 2nd DAY/Kiman Woman 1.800,- Veske fra Sergio Gavazzeni/For Women 4.100,- Ringer fra David Andersen pr. stk. 890,- Strømpebukse fra Lindex 69,50 Sko fra Bianco 699,-

 

 Anniken har selv sittet som unge jente og blitt inspirert av bloggere. Hun ville ha det de hadde, akkurat den genseren eller den vesken. Men når de ble store hadde de råd til dyrere klær og det ble umulig for Anniken å kjøpe det samme. Det er grunnen til at hun liker å mikse billigere klær med dyrere merkeklær.

- Det har alltid vært veldig viktig for meg, for jeg vil nå ut til alle, det skal ikke bare være dyrt. Selv om jeg har spart og har råd til noe finere, så vil jeg at mine følgere skal se at de kan kombinere det med noe de har hjemme. Jeg er også veldig glad i vintage og vil gjerne være kreativ og bruke begge deler. 

 

 

BILDE TIL HØYRE: Tørkle fra Accessorize 189,- Øredobber fra Lilly&Rose/Mestergull 999,- Brilleinnfatning fra Prada/Synsam 2.999,- Kåpe fra InWear/Nadine 2.999,- T-skjorte fra Filippa K/Nadine 650,- Ring fra Gullfunn 3.299,- Ring fra Huldresølv/Mestergull 560,- Ring fra Huldresølv/Mestergull 1.200,- Ring fra Huldresølv/Mestergull 1.330,- Liten veske fra Glitter 199,- Bukse fra Indiska 499,- Paljettveske fra Brasi&Brasi/Ginny 1.795,- 

 

ET BEVIST FORBILDE
Hun leser ikke så mange blogger selv lenger, men henter inspirasjon fra magasiner og Instagram. Men det er ikke bare mote det handler om på annijor.no, Anniken deler tanker usensurert og ærlig. Oppturer og nedturer. Det er dette som gjør henne så populær, hun setter ord på det mange kan kjenne seg igjen i. Livet kan være vakkert, men også ganske vondt. Men tenker hun på at hun er et forbilde når hun deler så mye av livet sitt?

 

- Ja, det gjør jeg. Men innimellom glemmer jeg at det faktisk er noen som leser det. Det blir bare et tall og det er ikke noe ansikt på disse personene. Hvis noen sender meg en melding eller jeg plutselig får personen foran meg, så blir det ofte ganske intenst. De føler nok de kjenner meg ganske godt, siden jeg skriver såpass personlig.
Anniken kan selv huske at hun nesten var besatt av hva hennes bloggidol Voe brukte av shampoo eller foundation. Uansett om produktet hun brukte passet eller ikke, Anniken skulle ha det samme. Og det er dette som sitter i bakhodet hennes når hun skriver, for nå er det hun som er idolet. Med popularitet kommer det også et ansvar.

 

Da jeg var 10 år lurte jeg på hvordan jeg kom til å se ut som 20-åring. Så sto jeg der da, foran speilet, med fake vipper, extensions til rompa, fikset bryn, fikset negler. Og da tenkte jeg, det her er ikke bra.

 

- Da jeg var 10 år lurte jeg på hvordan jeg kom til å se ut som 20-åring. Så sto jeg der da, foran speilet, med fake vipper, extensions til rompa, fikset bryn, fikset negler. Og da tenkte jeg, det her er ikke bra. For jeg vet med meg selv at hvis jeg hadde vært 14 år og lest blogg og sett at man fikser på så mye, så hadde jeg villet gjøre det også. Det viktigste for meg er at ingen skal føle press eller føle at de ikke ser bra nok ut som de er.

 

Extensions, fake vipper og bryn forsvant. I stedet viser Anniken bilder av seg selv usminket og naturlig også. Og når det kommer kommentarer på bloggen om utseende, blir det enda viktigere for henne å vise at det naturlige er bra. At det viktigste er å være fornøyd med deg selv.

 

- Du får ikke gjort noe med den kroppen du bor i. Selv om du fikser og ordner, så vil du fortsatt ikke bli mer fornøyd innvendig. Det blir som et usunt kjærlighetsforhold, hvor du alltid skal fikse på noe. Du kommer aldri til slutten for du vil fikse på noe som ikke egentlig handler om utseende i det hele tatt. Det handler om hvordan du føler deg innvendig.

 

Øreringer fra Gullfunn 1.999,- Halstørkle fra Mariannes 299,- Skinnjakke fra Mango 1.399,- Bluse fra Park Lane 699,95 Armbånd fra Zanzlöza/Glitter 349,- Skjørt fra Indiska 399,- Veske fra Mulberry/For Women 6.200,- Sko fra XIT/Din Sko 499,-

 

EN BOK PÅ VEI
Anniken er 17 år da hun får sin første kjærlighetssorg. Hun bestemmer seg for å være åpen om den på bloggen sin og det er nå hun virkelig blir populær. Det er noe alle opplever, men kanskje ikke snakker så mye om. Det vil Anniken gjøre noe med og derfor skriver hun bok.

 

- Boken har blitt så altoppslukende, så den handler om hele livet mitt. Men aller mest om kjærlighetssorgen og det ene året da det raknet veldig. Jeg sluttet på skolen, gikk til psykolog, flyttet rundt og som 17 åring så føltes det så stort. Jeg trodde jo virkelig at det her, ja det var livet . Det har alltid vært viktig for meg at den historien må fortelles.
I boken forteller hun om alt hun ikke fortalte på bloggen. Håpet er at en person kan se at når hun klarer det, så kan alle klare det.

 

- Kjærlighetssorg og depresjon for unge mennesker er noe man ikke snakker om, men det er så viktig. Det må frem og ut.


Døgnet har bare 24 timer, men for Anniken gjøres det kanskje et unntak? For ikke nok med at hun skriver bok, blir fotfulgt av et tv-team og oppdaterer bloggen sin, hun holder også på med sin egen kleskolleksjon. Da hun som 18-åring var med i Aftenposten sin serie Sweatshop, fikk hun øynene opp for hvor uetisk moteindustrien kan være. Når hun nå jobber med sin egen motekolleksjon skal den være et etisk alternativ.

 

- Det er en stor prosess, jeg må vite 110 prosent at dette er bra. Nå har jeg jobbet med dette i ett år og det har vært veldig vanskelig. Ting blir ikke alltid som planlagt. Men det er ikke et samarbeid, jeg betaler alt selv, så det er virkelig alle sparepengene mine siden jeg var 15 år gammel som går. Planen var at den skulle komme til våren, men nå har den blitt litt utsatt.

 

Øredobber fra Glitter 139,- Halsskjede 2 rader fra Thune 525,- Bluse fra Stella Nova/Mariannes 1.599,- Bukse fra Stella Nova/Mariannes 1.499,- Klokke fra Marc Jacobs/Gullfunn 2.495,- Gullring fra Gullfunn 3.249,- Sekk fra Accessorize 399,- Sko fra Bianco 899,95


MOT LYSERE TIDER
Ute er det fremdeles snø, men snart er det bar asfalt, grønt gress og vår. I butikkene er sesongens nyheter på vei inn og Anniken har tatt en runde rundt på Sandvika Storsenter for å finne sine vårfavoritter. Se Annikens favoritter her.

 

- Jeg er fra Drammen, så hvis jeg skulle shoppe i mine yngre år, dro jeg alltid hit. Hver gang jeg er her nå er det alltid noe nytt og spennende som har skjedd her. Nå ser jeg at Zara kommer, det er jo kjempestort!


Anniken hadde planer om å reise mer denne våren, men det rekker hun ikke. Nå skal hun bli ferdig med boken, jobbe videre med kleskolleksjonen og ikke minst kjøpe seg en leilighet. Det kan på alle måter bli en helt ny vår for den populære bloggeren.

 

 

Sist endret - 13 april 2018