Meny
 
to turgåere som ser på utsikten

foto: produsentene

Pakketips til fjellturen

Skal du oppleve Norges vakre natur til fots i sommer? For en vellykket fjelltur er det viktig å planlegge pakkingen godt på forhånd. Hos oss finner du alt du trenger for en fantastisk sommerferie på fjellet.

  • falketind.jpg
  • Noronna_falketindsummer2_magazine_desktop_3200x1800.jpg

Sekk

En lett og romslig sekk, som sitter godt og passer akkurat deg, er essensielt når du skal på fjelltur over flere dager. Pass på å prøve sekken nøye, slik at du vet at den sitter behagelig og stødig på kroppen. Sjekk været på forhånd og husk at det fort kan variere.

 

 

Bekledning

Det er viktig at du har med deg få (men riktige!) plagg, som holder deg varm på kalde fjelltopper og kvelder, og som puster når du skal gå langt i solsteken. Skalljakke og -bukse som tar liten plass, holder deg tørr i en regnskur og beskytter deg for vind og dårlig vær, er et must i ryggsekken når du skal på tur i fjellet, selv om været lover sol fra skyfri himmel.

 

 

En god fjellsko er en av de viktigste investeringene du gjør, og på Sandvika Storsenter finner du et stort utvalg fjellsko slik at du kan finne den som passer deg best. Om du skal gå langt, er vannblemmer nærmest uunngåelig og kan lett sette en demper på ferien, derfor kan det være lurt å pakke med gnagsårplaster. Planlegger du å sove ute, er det også smart å pakke med en myggspray, i tillegg til telt og sovepose. 

 

Solen er sterk på sommerfjellet, glem derfor ikke å pakke med deg solkrem med høy faktor. Gode sportssokker utviklet for turer i fjellet finner du på Sandvika Storsenters mange sportsbutikker, det samme med egnet undertøy. Glem ikke å pakke badetøy og håndkle til den forfriskende dukkerten i fjellvannet!

 

 

 

Våre kollegaer i sportsbutikkene er eksperter på teknisk sportstøy, og hjelper deg gjerne dersom du er usikker på hva du trenger til fjellturen. Nøye forberedelser og god planlegging før fjellturen vil gi deg en fantastisk sommerferie i fjellet! 

God tur!

Sist endret - 10 juni 2020