Meny
 
smilende ansatt hos anton sport

Med regelmessig vedlikehold holder sykkelen din lenger

Det er alltid triveligere å sykle på en ren og knirkefri sykkel. Med enkle grep, enten hjemme eller hos en forhandler, kan du gjøre akkurat det hele sommeren gjennom. Her er Anton Sport sine beste tips til god sykkelpleie.

Vask alltid sykkelen din om du har vært i skogen eller syklet  i ruskevær. Det er viktig å ikke bruke høyttrykkspyler direkte på kjedet, da risikerer du å ødelegge mer enn å vedlikeholde. Er sykkelen ekstra skitten, kan du levere den hos gutta på Anton Sport, de gjør jobben for deg raskt og enkelt.

 

 

Sykkelen din rengjøres med vann og såpe, for så å smøres opp igjen på kjede og kjedekasse. Det er også alltid lurt å stramme over skruer, bremser og muttere, så slipper du knirk eller ulyd i sykkelen din. Om du kjenner at giret ikke er presist kan du først forsøke å justere giret med justeringsskruene. Dersom du ikke selv kan justere giret, kan du gå innom Anton Sport og sjekke om det kun er en justering som skal til. Dersom det er slitasje, må både kjede og drivverk byttes.

 

Anton Sport skrur sykler og sjekker at alt er i orden før du legger ut på tur! 

 

Du må også kontrollere bremsene før du legger ut på tur. Gode bremser er selvsagt viktig for sikkerheten, og det er også påbudt. Det skal ikke være mulig å klemme bremsene helt inn. Er mønsteret på bremseklossene slitt, bør de byttes. Bremseklossene skal ikke oljes.

 

  • Gå-over-og-stram-skruer-7.jpg
  • Gå-over-og-stram-8.jpg

Når sykkelen står stille gjennom vinteren, forsvinner en del luft. En fotpumpe med manometer viser hvor mye trykk det er i dekkene. Hvilket lufttrykk du skal bruke, kan du lese av på siden av dekket. Pump til maks. Dersom du ikke har pumpe med manometer, må du klemme på dekket og føle deg frem – eller stikk innom Anton Sport, så hjelper de deg der!

 

 

Produktene brukt.

 

GOD TUR!

Sist endret - 21 oktober 2019