Meny
 
london

Dette bør du ha med deg på storbyferien!

Det har blitt flere storbyturer enn jeg kan telle i løpet av mine ti år i motebransjen. Nå tør jeg påstå at jeg endelig har perfeksjonert pakkingen av storbykofferten, og jeg vil gjerne dele min opparbeidede kunnskap slik at du også nailer storbykoffert-pakkingen. Med disse triksene vil du aldri vil føle deg utilpass i verdens motemetropoler – og det beste er at du finner alt du trenger her på Sandvika Storsenter!

  • Sandvika-Storsenter_-Storbyferie_22.jpg
  • Sandvika-Storsenter_-Storbyferie_23.jpg

 

Det første jeg gjør når jeg skal et sted, er å sjekke værmeldingen. Å ta med unødig mye varmt tøy gir flere kilo på bagasjevekten, som du selvfølgelig heller vil ha tilgjengelig til shopping! Etter å ha vært stylist og reist mye i jobb, hvor jeg alltid har hatt mye å bære på, er jeg opptatt av at bagasjen veier minst mulig. Når jeg kun skal reise bort en langhelg, prøver jeg å pakke i bare en «carry-on». Da blir innsjekking og ankomst mer effektivt, og ved å legge tunge ting som laptop og kamera i en liten trillekoffert, slipper du å slite deg ut på turen. 

 

 

Uansett om du velger å sjekke inn koffert eller ikke, anbefaler jeg å ta med deg reisestørrelser av shampoo, balsam, tannkrem, dusjsåpe og det du måtte trenge av produkter for å spare plass.

 

 

Hos Handysize på Sandvika Storsenter finner du alt du trenger for at flyturen skal bli så smertefri som mulig, og her plukket jeg opp en pakke med små plastbeholdere, slik at jeg kan fylle på med de produktene jeg bruker til kroppspleie. Jeg har også investert i serien slitesterke sminkemapper med tilhørende bag fra Beck Søndergaard fra Shoebaloo, som jeg alltid har med meg på tur. Bagen har plass til det meste, den er lett i vekt og tar lite plass i kofferten. Den har glidelås, som gjør at den føles mer «sikker» mot lommetyver og kan sendes som bagasje når du reiser hjem.

 

 

 

Selv liker jeg koffertsett. Jeg har en liten trillekoffert som jeg tar med i kabinen samt en stor som har plass til alt, i samme merke. Når du skal velge ny koffert, anbefaler jeg deg å stikke innom Morris eller Handysize for eksperthjelp. Det viktigste for meg er at den er superlett, for man vil ikke at kofferten skal spise opp all tillatt bagasjevekt. Fire hjul gjør kofferten lettere å trille, og selvfølgelig er det viktig at den er av generelt god kvalitet. Man ønsker jo ikke å måtte kjøpe ny koffert før hjemreisen (her snakker jeg av erfaring!). Hos Handysize fant jeg også en praktisk reiselommebok, med plass til kvitteringer, kort og det du trenger av reisedokumenter. Her plukket jeg også opp et passetui i samme serie.

 

 

Å pakke antrekk til ferier er en egen kunst, og her gjelder det å forberede seg godt. Jeg pleier å sette av en time eller to dagen før, hvor jeg skriver en liste slik at jeg husker å få med meg alt. Har du allerede planlagt restaurantbesøk eller andre opplevelser på turen, bør du sette sammen et par alternativer til antrekk. Jeg pleier å sjekke blogger, Instagram og reiseguider for å finne ut hvilke steder jeg ønsker å besøke og booker om mulig bord på forhånd, slik at jeg kan lage en plan for turen. Jeg elsker appene Foursquare og Goop, som har et bredt utvalg av reiseguider. GoogleMaps og CityMaps2Go gjør det mulig å laste ned kart som du kan bruke offline, og XE Currency-appen, som er en valutakalkulator på mobil, er veldig praktisk om kredittkortet blir flittig brukt.

 

 

 

Når jeg velger antrekk, legger jeg vekt på å pakke med allsidige plagg som kan kombineres med hverandre og som kan kles opp og ned ved anledning. Som stylist setter jeg sammen antrekkene på forhånd, og dette gjør jeg også når jeg pakker. Da legger jeg klærne på gulvet og tar bilde av alle kombinasjonene som passer ulike anledninger. Disse ligger da lett tilgjengelig på telefonen. Slik unngår du kleskriser, og stresset blir betraktelig mindre når man haster fra det ene til det andre.

 

 

  • Sandvika-Storsenter_-Storbyferie_8.jpg
  • Sandvika-Storsenter_-Storbyferie_9.jpg
  • Sandvika-Storsenter_-Storbyferie_7.jpg

Joggesko og sandaler er et must, også her er det lurt å tenke på at det skal være lett å ta med i håndveska og samtidig passer til det meste. En fin og stor shopper-veske med plass til ekstra tøy er for meg essensielt på turen, for det kan være vanskelig å planlegge hvor lang tid tar og mer enn en gang har jeg måttet gå fra sightseeing rett til en fin middag. I veska pakker jeg også med en mascara, litt pudder, leppestift og concealer, slik at jeg slipper å føle meg ufresh dersom tiden blir for knapp til å ta en tur på hotellrommet.

 

 

Etter en tur på Sandvika Storsenter for å finne de ultimate plaggene til storbyferien, må jeg innrømme at jeg brenner i fingrene etter å booke en tur til Paris på sensommeren, og dette er plaggene jeg vil ta med meg på ferien!

 

Hilsen Line

 

Sist endret - 08 juni 2018