Meny
 
blond modell med klær fra woolland. svart genser og dongeribukse, foran betongbakgrunn

WoolLand.

Vi retter blikket mot norsk mote

Norsk mote får stadig større oppmerksomhet. Her på Sandvika Storsenter finner du et bredt utvalg norske merker – sjekk dem ut her.

Den norske moteuka er i gang, denne gangen under navnet Fushion (et samarbeid med Collective Oslo Fashion Art). I tre dager vises mote og kunst på ulike lokasjoner i Oslo, og aktører som Moiré, ESP Oslo, Holzweiler, Norwegian Rain og FWSS deltar. I den anledning ønsker vi å rette søkelyset på de mange norske merkevarene du får hos oss på Sandvika Storsenter. Basisplagg, statement-plagg, smykker og sko er blant det du får tak i. Det er både gøy og spennende å se norsk motebransjes utvikling, og hvor tilstedeværende norsk mote er her på senteret. 

 

Tom Wood.

 

SMYKK DEG

David-Andersen har en rekke av de mest kjente norske smykkemerkene. Bjørg Jewellery er for veteran å regne, og ble etablert i 2004 av Bjørg Nordli-Mathisen. Designeren tar gjerne i bruk røffe designelementer, og jobber for å ha en så bærekraftig og etisk verdikjede som mulig. Smykkene lages dessuten for hånd.

 

En annen aktør du finner hos David-Andersen er Tom Wood, og de gjenkjennelige signet-ringene og det androgyne uttrykket var etterlengtet i motebildet da Mona Jensen startet merket i 2013. I dag byr Tom Wood også på klær, med fokus på denim, i tillegg til smykker.

 

Tom Wood.

 

Kolour’s Jewelry er norsk-dansk, og slik navnet tilsier – utgangspunktet er fargerike diamanter på blant annet ringer, øredobber og tennis-armbånd. I tillegg har David-Andersen kolleksjonssamarbeid med kjente fjes som influencer Camilla Pihl og influencer/programleder og designer Jenny Skavlan

 

Tar du turen til De Fem Hjørner kan du titte på deilige basisplagg fra Ella & Il. Merket har spesialisert seg på plagg som skal være varige elementer i garderoben.

 

Kathrin Uri.

 

Follestad har en mengde merker, og flere norske. Blant annet Federico, Uber og Frislid. Frislid finner du også hos 4Men, sammen med The Product, Greather Than A, Dale of Norway og Dovre. The Product finner du også i søsterbutikken, 4Women. Her finner du dessuten Julie Josephine Essentials og Faithfull the brand. Sistnevnte er dog ikke 100 % norsk. Merket er etablert på Bali, og en av gründerne er norsk. Faithfull the brand lager flotte kjoler i vakre mønstre, og jobber ut fra et så bærekraftig ståsted som mulig.

 

DNA fra Aphru går ut på å føle seg vel. Klærne produseres i Milano, der de også har studio. Klærne fremstilles dessuten bærekraftig. Så er du på jakt etter behagelig kvalitetstøy i jersey, er det verdt å ta turen innom. 

 

Kathrin Uri.

 

VETERANER OG NYKOMMERE

Katrin Uri har eksistert i en årrekke, rettere sagt siden 1992, og er å finne i butikker over hele landet. Hos oss finner du henne på heltCOCO. Stikkord er gode kvaliteter, egenartede mønster og en miks av det moderne og tidløse.

 

Iben, Arnie Says, ByTiMo og Pia Tjelta finner du hos Kiman Woman. Skandinavisk design er viktig for Kiman Woman, og i kombinasjon med andre merker får du en spennende miks av mote. Zuzanna G lager fine smykker og tilbehør, og dette finner du hos littSNOB

 

Journalisten og influenceren Celine Aagaard etablerte sitt eget merke Envelope 1976 for kort tid siden, men har allerede rukket å få klærne kjøpt inn av utenlandske aktører som Net-a-porter. Kolleksjonene søker å være sesongløse, elegante og behagelige. Det bærekraftige går hånd i hånd med dette, og kolleksjonene inneholder gjerne solid strikk, dresser og sofistikerte kjoler i en nedtonet fargeskala. Envelope 1976 får du hos Kiman Woman.

 

FWSS.

 

KONTEMPORÆR MOTE

Selv om Diemme ikke er 100 % norsk, så er agenturet Blender Agency sterkt involvert, og vi tar med merket i denne saken. Sneakers, fjellsko og boots med det lille ekstra, laget i Italia. De har fingeren på trendpulsen, og du finner skoene hos Mark & Brandy. Der får du også FWSS, et kontemporært merke som evner å lage rå statement-plagg og tidløse kjoler. Line of Oslo lager kule, feminine og tidløse plagg, som er enkle å style opp og ned, alt ettersom. Swims og Varsity får du også hos Mark & Brandy.

 

FWSS.

 

Cathrine Hammels kolleksjoner er alltid et snev drømmende, og alltid tidløse. Designerens evigaktuelle plagg er gode investeringer. Holzweiler er et av de mest suksessfulle norske merkene akkurat nå, og det er spennende å følge veien videre. De siste sesongene har de vist sine kolleksjoner under moteuka i København, og de har en sterk tilstedeværelse i sosiale medier, nasjonalt og internasjonalt. Begge disse merkene får du hos Nadine

 

Cathrine Hammel.

 

WoolLand lager klær i ull til store og små. Fin merinoull er godt mot huden, og kan brukes året rundt, på kontoret, i sofaen og i full aktivitet.

Sist endret - 29 august 2019

Relaterte artikler

Mote og skjønnhet

Lever inn klærne dine til reparasjon hos H&M Sandvika

Siden 2019 har H&M på Sandvika Storsenter tatt imot klær til reparasjon eller justeringer – uansett merke. Tilbudet er et samarbeid med det norske gründerselskapet Repairable. Ideen kom da gründer Ingvill Kerob så at tiden ikke strakk til for å lappe på ødelagte klær til barna. Samtidig ville hun videreføre verdien i å reparere. Repairable er en digital tjeneste som skal gjøre det enkelt å få reparert klær og sko. Det er faste, forhåndsbestemte priser på alt fra å reparere hull, legge opp eller skifte glidelås.

Publisert 18. februar 2020