Meny
 
 hovedbilde

Vårens kuleste sneakers!

Hva rører seg i trendbildet for årets sneakers? Vi har snakket med ekspertene på Sandvika Storsenter, som gir deg et innblikk i trendene for våren og sommeren.

 

Av: Redaksjonen/Chili Publications

Det er få ting som gir samme vårfølelse som når feiebilen akkurat har børstet av fortauene og du igjen kan finne frem skinnjakken og solbrillene – og nye, kule sneakers!

 

Sneakers har blitt tilbehøret alle elsker. Ikke bare er skoene komfortable og praktiske, men det finnes utallige kule modeller som komplementerer ethvert antrekk og som passer til alle anledninger.

 

Ja, utsmykket med blonder, chiffon og organza, er det faktisk flere som velger sneakers til brudekjolen.

 

Men hva rører seg i trendbildet for årets sneakers? Vi har snakket med ekspertene på Sandvika Storsenter som gir deg et innblikk i trendene for den kommende våren og sommeren.

 

VÅRENS TRENDER: Årets sneakers skal i likhet med fjoråret ha en chunky såle. I tillegg er det lyse og friske farger som gjelder. Skoene finner du hos Mariannes og hos Urban. Foto: Henrik Lindal

 

SNEAKERS-MANI: Norge og verden er for lengst bitt av basillen. Stilig, komfortabelt og anvendelig. Her ser du et par fra Ganni, kr 2495. Foto: Henrik Lindal

Chunky sneakers og retro joggesko

Ifølge ekspertene er årets sneakers en fortsettelse av trendene som var gjeldene for 2019, og sneakers er fremdeles høyst gjeldende til alle anledninger.

 

– Chunky sneakers vil være like gjeldende i tiden fremover som det var i 2019, men med litt større variasjon når det gjelder sålene på skoene, forteller Kristin Elger, butikksjef hos Bekkestua Sko ved avdeling Sandvika.

 

– Vi har imidlertid også sett en tendens hva gjelder retro sneakers, der gammelt er nytt igjen. Så tiden fremover vil være en stor kombinasjon av overdimensjonerte såler og klassiske modeller om hverandre, sier Elger.

 

De samme trendene gjelder også for herremodellene, men da gjerne i litt mildere utgaver.

 

– Våren og sommerens hovedfarge nå som før, er selvfølgelig hvitt. Lyse farger, en del pasteller og ulike fargekombinasjoner kan slå inn. Neon er det nyeste, der fargene lyser skikkelig opp, i tillegg til metalliske nyanser.

 

SNEAKERS: Semskede sneakers til herre fra Bianco, kr 1099,95,- / Roots 0504 til dame fra Nye Sko, kr 899,- / Attitude Sneakers til dame fra Din Sko, kr 499,- / Igassu sneakers til herre fra Din Sko, kr 499,- / Strikkede sneakers til herre fra Bianco, kr 599,95,- / Sneakers med slangeskinn til dame fra Bianco, kr 699,95,- / Igassu sneakers til herre fra Din Sko, kr 499,- / Gabor sneakers til dame fra Bekkestua Sko, kr 1799,- / Vans til dame fra Nilson Shoes, kr 699,- / Via Vai Lucido Sierra til dame fra Bekkestua Sko, 2099,-

 

VÅRLIGE FARGER: Vans til herre fra Nilson Shoes, kr 699,- / Puma Rider til dame, fra Foot Locker, kr 899,- / Adidas Superstar til herre fra Foot Locker, kr 999,- / Roots 0502 til dame fra Nye Sko, kr 999,- / Fila Disruptor til dame/herre fra Bekkestua sko, kr 1199,-/1299,- / Asfvlt Speed Sock til dame fra Bekkestua sko, kr 999,- /Roots 0564 til herre fra Nye Sko, kr 999,- / Nike Ryz 365 til dame fra Foot Locker, kr 999,- / Asfvlt Speed Sock Evo til herre fra Bekkestua Sko, kr 1199,- / Multi-Vent til dame fra Ecco, kr 1899,-

 

Platformsko, høye såler og bærekraft

Rita Madaleno, butikksjef ved Foot Locker på Sandvika Storsenter, kan fortelle at platformsko også er en trend som fortsetter inn i 2020.

 

– Platformsko, slik som den klassiske modellen Adidas Superstar, med tykk såle, er en sentral trend for den kommende sesongen. Vi ser også at sneakers-boots er en trend som utmerker seg, i tillegg til sko med forskjellige detaljer på lissene, sier hun.

 

Lær, semsket skinn og maskenetting er blant de sentrale materialene.

Blant kolleksjonene til dame ser en spesielt mye spenstig farger og chunky sneakers med platform. Herrekolleksjonene består i stor grad av maskenetting, metalliske detaljer og «performence» sneakers eller løpesko.

 

– Vi ser også at bærekraft er blitt viktig blant sesongens sko-trender, og har blant annet veganske Buffalo-sko i butikken vår, forteller Madaleno.

 

– Ellers har vi stor tro på Puma som kommer med mange nye og komfortable sneakers-modeller i friske farger, som Puma Rider. Klassiske sneakers med høy såle, som Converse og Adidas Superstar, er også et «must have», sier hun.

 

TREND: Via Vai er et populært merke. Her ser du en modell som selger på Helt Coco. Prisen for skoene er 2249 kroner. Foto: Henrik Lindal

 

KOMFORT: Felles for alle sneakers er at de skal være lette og komfortable. Her ser du et par fra Jean Paul fra Vic på Sandvika Storsenter. Foto: Henrik Lindal 

Sentrale merker for 2020

Verden har for lengst blitt bitt av sneakers-basillen, og merker som Fila, Nike, Adidas, Skechers, Reebok og Puma, kommer stadig med nye og spennende modeller.

 

Er det et merke eller en kolleksjon dere har spesielt troen på for sesongen?

 

– Fila Disruptor er et merke vi har solgt mye av i mange forskjellige farger og materialer. Fila vil fremdeles være et populært merke fremover, og kommer nå med flere nye farger, forteller Kristin Elger ved Bekkestua Sko.

 

Hun kan fortelle at Fila Orbit, som er en «snillere» utgave Disruptor, også er en meget god modell som går litt mer mot Reebok sin retro signaturmodell.

 

– Generelt har vi mange klassiske modeller som når et stort publikum, og som har en «touch» av sneaker-looken. Skechers er også et populært merke, og har lette og myke såler i memory-foam. Her finnes det mange forskjellige, ensfargede modeller som når et bredt publikum i alle aldersgrupper.

 

Via Vai er et annet merke som toucher inn på både den klassiske stilen og den chunky stilen, da i skinn og skinnforet modeller. De kjente, vaffelmønstrede modellene fra «Asfvlt» er en meget lett modell som når et stort publikum.

 

– Vi selger også det komfortable merket Rollingsoft by Gabor, som er et sneakers-merke til den voksne damen. De har bare blitt mer og mer populære, forklarer Elger.

 

Generelt er stikkordet for alle sneakers-modeller er at de skal være lette og behagelige, og samtidig kule.

 

 

– Når det gjelder herre er det fremdeles det klassiske merket Vans som skiller seg ut, med den tradisjonelle stoffsko-sneakersen, men Fila er selvfølgelig med til guttene også, avslutter hun.  

 

RETRO: Klassiske sneakers med retro-look er absolutt innenfor. Her et par Old Skool fra Vans, fra Urban på Sandvika Storsenter.

 

 

STORT UTVALG: Converse CPX70 til dame fra Foot Locker, kr 1099,- / Via Vai Lucido Sierra til dame fra Bekkestua Sko, kr 2099,- / OSLO Sneaker til herre fra Sapatos, kr 895,- / Fila Orbit Zeppa til dame fra Bekkestua Sko, kr 999,- / Puma Rider til barn fra Foot Locker, kr 699,- / Buffalo Corin til dame fra Foot Locker, kr 999,- / Nike M2k Tekno til herre fra Foot Locker, kr 1099,- / Via Vai Mila Bow til dame fra Bekkestua Sko, kr 1999 / Converse Pro Leather til herre fra Foot Locker, kr 999,- / Multi-Vent til herre fra Ecco, kr 1999,-

Sist endret - 16 mars 2020