Meny
 
dame fra utlandet med lokale klær og smykker

Tekst og bilde: The Body Shop

The Body Shop lanserer resirkulert plast fra solidarisk handel

For menneskene og planeten.

The Body Shop har lansert verdens første resirkulerte plast gjennom solidarisk handel fra Bengaluru, India. Initiativet fremhever den mindre kjente delen av plastkrisen, nemlig hvordan den påvirker menneskene. The Body Shop ønsker å kjempe for mer enn plastforurensing av naturen, de ønsker også å drive sosiale endringer og hjelpe med  å styrke mennesker samtidig.

 

For å markere denne lanseringen, vil selskapet avsløre et gigantisk kunstverk av en kvinnelig, indisk søppelplukker i Londons Borough Market på World Fair Trade Day den 9. mai. Kunstverket er laget av resirkulert plast samlet

av søppelplukkere i Bengaluru. I Norge inviterer The Body Shop til lanseringen av prosjektet på den indiske restauranten, New Delhi, på Tjuvholmen.

 

 

Planeten vår drukner i plast. I dag er den ødeleggende effekten av plastavfall i havet godt kjent. Det er imidlertid et menneskelig element i plastkrisen som sjeldent diskuteres. I dag lever over tre milliarder mennesker uten formell avfallshåndtering. Det er nesten halvparten av jordens befolkning. Dette har gitt opphav til en uformell avfallsøkonomi. I 2015 sank prisen søppelplukkerne fikk for plasten de samlet inn med hele 60 %. Nylig har prisen sunket enda mer. 

 

Noen av verdens mest marginaliserte mennesker velger å plukke ubehandlet avfall som et forsøk på å overleve. Disse søppelplukkerne er ofte kvinner som lever under fattigdomsgrensen, utstøtt av samfunnet, og med forferdelige arbeidsforhold.

 

Det er likevel disse menneskene som sørger for at plastavfallet ikke havner i havene våre og dreper dyrelivet vårt. Dette er grunnen til at The Body Shop ønsker å håndtere plastkrisen på en annerledes måte. Å gå helt bort fra plast er ikke svaret. Hvis brukt forsvarlig og gitt verdi, kan plast faktisk være bærekraftig. Derfor ønsker The Body Shop å bruke resirkulert plast i sin emballasje, for å bidra til å forandre liv.

 

Oppdag hvordan vi kjemper for planeten vår og menneskene som bor på den ved hjelp av resirkulert plast fra Bengaluru i India, kjøpt inn gjennom vårt program for solidarisk handel, Community Trade. Gjennom handelen med The Body Shop får menneskene som er avhengig av å plukke søppel for å overleve, muligheten til en lønn å leve av, bedre sanitærforhold, bedre arbeidsforhold og den anerkjennelsen de fortjener.

 

 

 

Øverste rad fra venstre: Shameem, Rihana og Husna

Nederste rad fra venstre: Mallika Bhaniu og Nagma

Sist endret - 12 mai 2019