Meny
 
kollasj

Mote for ferske studenter

Er du klar for en ny studiehverdag? Kanskje ønsker du deg noe nytt og fresht denne høsten. Her er praktiske motetips fra vår moteekspert!

Voksenlivet venter. Nye studenter har så vidt kommet i gang med studiene sine. I en ny og intens hverdag med forelesninger, kollokviegrupper og iherdig lesing, er det både fornuftig og fint med en garderobe som er anvendelig til skole så vel som til fest, komfortabel og selvfølgelig kul.

 

Flere elementer har du garantert i klesskapet allerede. Men vi skal gi deg en liten pekepinn på plagg, sko og tilbehør som er praktisk i din nye hverdag.

 

For ham

Den langermede piquetrøyen er tilbake i motebildet, og kan styles ulikt – alt etter hvilken stil du har. I et godt materiale som pustende og myk merinoull, er denne anvendelig store deler av året.  Den vil ta deg fra lesesal til studentbar, og er komfortabel fra morgen til kveld.

 

Vi bor tross alt i Norge, og derfor er et par boots din beste venn, fra cirka september til mai. Chelseaboots er en klassiker, og et par i skinn funker så å si alltid.

 

Jo da, vi har klokke på telefonen, men det er likevel ålreit med en klokke rundt håndleddet. Gode klokker finnes i ulike prisnivåer. Daniel Wellington, Mockberg og Casio har budsjettvennlige alternativer, mens merker som Seiko, Citizen og Gant har et stort spenn i pris, fra rundt 2000 kroner og oppover. Velg mellom skinnrem eller lenke i stål, alt etter hva du foretrekker.

 

Vi slår også et slag for chinosbuksa. Uavhengig av stil vil denne kunne styles på en personlig og kul måte. Buksa er myk og god – det vil si perfekt for lange dager i forelesningssalen. Disse finnes i flere farger, deriblant beige, mørkegrønn og marineblå, så det er bare å finne sin favoritt.

 

Et par ikoniske sneakers tar deg gjennom hele studietiden, i alle fall hvis du tar godt vare på dem. Converse All Star, Vans Authentic og Adidas Stan Smith er bare noen av de anvendelige, klassiske modellene. En lett jakke kan brukes lengre enn bare sommerstid, hvis du tenker lag-på-lag og har ull innerst mot kroppen.

 

Sist, men ikke minst: Du trenger selvfølgelig en veske eller bag! Denne varianten rommer pc og bøker, men det fins selvsagt en haug med skolesekker og bager å velge mellom.

 

 

Pique fra Filippa K hos Volt kr 1400 / Chelseaboots fra Bianco kr 650 / Klokke fra Daniel Wellington hos Bjørklund kr 1499 / Klokke fra Seiko hos Bjørklund kr 3198 / Chinos fra Brandstad kr 700 / Chinos fra Boys of Europe kr 799 / Sneakers fra Vans hos Carlings kr 799 / Bag fra Swims hos Follestad kr 1699 / Jakke fra Oscar Jacobson hos 4Men kr 1650

 

 

For henne

En blazer fungerer som yttertøy en periode av året, og er fin å bruke til lag-på-lag når høsten kommer. Den gir ethvert antrekk en litt mer formell tone, og en rutete variant funker til blomstrede kjoler, jeans, tights og t-skjorte, pologenser og dressbukser. Vi vil si at denne er en må-ha i klesskapet. Det samme mener vi om dressbuksen. Den er komfortabel, og er ideell til lange studiedager. Style den med en enkel t-skjorte og sneakers, eller kjør en mer oppkledd stil med en tynn ullgenser og boots med hæl.

 

Sneakers er så klart et must! De chunky sneakersene holder seg i motebildet, og du får tak i varianter i ulike prisklasser. Disse er en trendsko, men ser enn så lenge ut til å holde koken i motebildet. Er du ikke fan av de chunky sneakersene, finnes det nok av alternativer, både av sneakers og av boots, som for eksempel ikoniske Dr. Martens eller tidløse skinnboots.

 

En litt røff kjole kan brukes til sneakers og boots, kles opp med en blazer eller gjøres avslappet med en denimjakke eller hettegenser. En variant i denim eller kordfløyel er kul og tidløs.

 

Som vi har nevnt over, er en klokke fin å ha i studiehverdagen. På lesesalen kan du legge bort mobilen, og heller sjekke klokken ved behov. Vi tipper at det vil sørge for mer produktiv lesetid. Bjørklund og Urmaker Larsen har forskjellige klokker i ulike prisklasser fra flotte merkevarer som Gant, Seiko, Triwa, Longines og Omega.

 

Kanskje digger du parkaser eller dunjakker, eller så er du fan av statement-kåper. Velg ut fra stilen din, men pass på at ytterplagget er varmt og at du eventuelt har plass til en tjukk ullgenser under. Den tidløse denimjakken hører til studietiden, og Levi’s har den virkelige klassikeren.

 

En beige veske gir et fint spill til mørke antrekk, og lyser opp den mørke høsten. Det liker vi!

 

Dressbukse fra DAY kr 1500 / Sneakers fra Din Sko kr 499 / Blazer fra Anine Bing hos Kiman Woman kr 3500 / Kjole fra Vero Moda kr 450 / Klokke fra Gant kr 1798 / Kåpe fra Zara kr 1395 / Jakke fra Levi’s hos Carlings kr 1199

Veske fra Sapatos, kr 2795

Sist endret - 04 september 2019