Meny
 
jeanett bakke

Møt Jeanett Bakke, it-jenta som kan sammenlignes med Superwoman!

Jeanett Bakke er mamma og kone, og eier av flere DAY-butikker. Hun har rundet 30 år, og har allerede rukket å bygge seg opp et solid navn i motebransjen. Men, hvorfor stoppe der?

”Ok, det er faktisk egentlig veldig flaut, men mannen min og jeg har kjøpt et hus jeg ikke har vært på visning i en gang. Tingen var, jeg hadde arrangert juleverksted den dagen det var visning, så mannen min dro alene. Han falt for huset, og det ene førte til det andre, og plutselig hadde vi kjøpt hus.”

 

Ja, det høres kanskje litt crazy ut. Det er hvis du ikke har møtt Jeanett. Energibomba som ser muligheter i stedet for begrensninger. Dama som er gift med sin beste venn og business-partner.

 

Mannen min, Chris, og jeg er et team. Jeg hadde aldri klart meg uten han. Det høres litt kleint ut når man sier ting som at vi utfyller hverandre, men det er faktisk sant. Han er alt jeg ikke er.

 

Jeanett er egentlig utdannet journalist, og hun mener det er en blanding av hard jobbing og litt tilfeldigheter som har ført henne dit hun er i dag.

 

 

”Klær og innkjøp har blitt en livsstil for meg. For noen år siden fant jeg meg selv i en situasjon som førte til at jeg følte meg klar for å gå all in å satse på egen butikk. Jeg ringte litt rundt til folk jeg kjenner bransjen og fikk på den måten muligheten til å starte en egen DAY-butikk. Vi åpnet vår første butikk i Hegdehaugsveien.” Jeanett var da 25 år gammel.

 

Sånn er Jeanett. Hun går all in. Hun snakker fort, mye, åpent og ærlig. Jeg henger meg naturlig nok opp i hennes sjeldne pågangsmot og, ikke minst, ro rundt gründer-tilværelsen hun lever. Dama har så vidt har fylt 30 år.

  

”Jeg ønsker å drive butikk for å utvikle noe. Jeg elsker å skape og vil alltid utvikle mer og mer. Det stopper liksom aldri. Jeg er en drømmer. Jeg hopper i ting uten egentlig kanskje å tenke så mye konsekvens. Det bor en evig optimist i meg. Chris holder meg nede. Han er hakket mer realistisk, heldigvis, men han holder meg aldri tilbake. Vi er som sagt et skikkelig bra team som bygger hverandre opp fremfor å dra hverandre ned.”

 

Hun beskriver DAY som et sted hun gleder seg til å dra til hver eneste dag. DAY er for henne en storfamilie hvor det er lov til å drømme og utvikle seg.

 

 

”Dette er noe av det vi ønsker å vise kundene våre, vi har lyst til at butikkene våre skal føles som et hjem du alltid er velkommen til. Butikkene våre er også derfor innredet litt som ulike rom i en leilighet for å gi en lun og fin følelse.”

 

Jeanett og Chris har en datter og en sønn. Mammapermisjon tok hun ikke fullt ut, barna ble heller med på det som skjedde.

”Det er nok litt sånn jeg er som person. Jeg er ikke redd for å være meg selv, eller for å ta valg som passer Chris og meg. Alt det jeg har opplevd og gjort de siste årene har nok gjort meg hardhudet. Det spiller ingen rolle for meg om folk mener jeg eller vi tar utradisjonelle valg for vår familie. Det viktigste for meg er at vi finner løsninger som passer for oss og at barna våre er trygge. Jeg mener trygghet er det aller beste du kan gi et barn.”

 

Hun hater TV, elsker å være stresset og brenner for å alltid ha litt dårlig tid. Det er ikke noe hun bare sier, hun bare liker ikke å sitte stille.

 

”Hjemme hos oss er det alltid noe som skjer. Er det ikke middagsselskaper, er det en feiring eller bare en flaske vin med gode venner.”

 

Hun har alltid jobbet mye. Sin første jobb fikk hun da hun var 14, og sin første leilighet kjøpte hun som 18-åring. Hun ser seg ut et mål og jobber mot det.

 

”Jeg elsker å jobbe. Mange vil kanskje sette spørsmålstegn ved at jobben min er en så ekstremt stor del av livet mitt, og hvordan det påvirker familien, men jeg tror dette handler mye om samarbeidet mellom foreldre og det å stole på at man kjenner sitt eget barn best. Vi er flinke til å finne tid. Til tross for at tid også er vår verste fiende. Men, sånn er det vel litt for de fleste småbarnsfamilier, karriere eller ikke.”

 

Jeanett er impulsiv og et menneske det er umulig å ikke bli inspirert av. Du forsvinner lett inn i hennes historie og verden, et travelt univers hvor telefonen ringer i ett sett, hvor multitasking er en naturlig del av hvert minutt, hvor døgnet åpenbart har for få timer, og hvor delegering er noe av det viktigste og fineste hun vet om.

”Jeg tror ikke på sånn herske-greier på jobb. Jeg vil ikke at jentene som jobber for meg skal føle at jeg er typisk sånn sjef-sjef. Vi er lagspillere og det er en gjensidig tillit. Jeg elsker at mine ansatte får eierskap til butikkene og det vi felles jobber mot.”

 

Hun tenker sjelden over det negative som kan komme i fremtiden. Det er å kaste bort tid. Hun har allerede hundre nye planer klare for DAY og konseptets videre utvikling her i Norge, og hun gjør det med verdens bredeste smil. Å se for seg at hun plutselig skulle gått skikkelig på trynet klarer hun ikke ta stilling til. Antageligvis er det ikke et alternativ for en jente som Jeanett. Hun gjør det hun brenner for, og det gjør hun med hele seg helt til hun bestemmer seg for å gjøre noe annet.

 

”Det er enten eller. Det er alt eller ingenting. Sånn har jeg alltid vært,” ler hun og trekker tre bluser frem og henger dem på et stativ. Hun er jo egentlig på jobb.

 

”Shit, sjekk de her, da! Dritfine, er de ikke?” avslutter hun.

 

Følg Jeanett på Instagram: @jeanettbakke

Sist endret - 24 oktober 2019