Meny
 
katarina flatland

Katarina Flatlands smoking-kolleksjon for Aphru

Katarina Flatland har laget verdens lekreste og mest komfortable smoking-kolleksjon i samarbeid med Aphru. Kolleksjonen lanseres 27. februar hos Aphru, Sandvika Storsenter.

Katarinas mote-credentials er det ingen tvil om, dette er en av landets best kledde kvinner. Derfor er Aphru svært fornøyde med å ha fått henne med i designarbeidet. Her forteller Katarina hva som har vært viktig for henne i arbeidet med den nye kolleksjonen.

 

Hvorfor ønsket du å samarbeide med Aphru, og hva har du lagt vekt på når du skulle designe kolleksjonen?

Aphru er et merke som representerer høy kvalitet og tidløst design. Men det representerer også sterke kvinner som står bak produksjonen, med alt fra Anita her i Norge til Giovanna i Milano. Jeg har alltid hatt en fascinasjon for klær, og tente raskt på ideen om å få muligheten til å ta del i en designprosess. Men kanskje enda mer blir jeg fascinert av mennesker som tør å satse og prøve å skape noe. Da Anita ønsket å se på muligheten for et samarbeid, skjønte jeg raskt at dette er en dame med teft som fokuserer fullt ut på kvalitet og bærekraft i produksjon av plaggene Aphru lager. Og dette er verdier jeg setter svært høyt!

 

Jeg fikk frie tøyler i designprosessen. Ettersom jeg lever en hektisk hverdag med mange varierte oppgaver som medisinstudent og programleder, var jeg fra starten av klar på at jeg ville forsøke å lage plagg som er komfortable og som passer til flere anledninger. Tanken er at plaggene med enkle grep, som å skifte fra sneakers til høye hæler, skal fungere like fint på dagtid som til festligere lag på kveldstid.

 

Jeg er rett og slett lei av å ha så mange plagg som jeg kun bruker til fest, fordi de er såpass ukomfortable at jeg ikke hadde holdt ut tanken på å sitte en hel arbeidsdag i antrekket. Med Aphrus behagelige stoffer føler jeg vi har klart å lage tre plagg som både er komfortable og stilige.

 

 

Hvilke plagg er du mest fornøyd med av de du har designet?

Jeg er blitt veldig stolt og fornøyd med alle plaggene! Kjolen er jeg stolt av fordi det har blitt en kjole med et litt annerledes snitt, som vi brukte lang tid på å finne fasongen på. Buksen tror jeg for øvrig blir det plagget jeg kommer til å bruke mest, jeg elsker stoffet og ikke minst strikken i livet som gjør den utrolig komfortabel å gå med!

 

Aphru er opptatt av etisk handel og bærekraft i alle deler av sin produksjon og drift. Hvor viktig er dette for deg når du handler klær?

Dette er noe som har blitt viktigere og viktigere for meg. Jeg har heldigvis blitt bedre på å ikke uten videre kaste meg over gode tilbud eller salgsvarer fordi de har en forlokkende lav pris. Etter å ha sett designprosessen til Aphru på nært hold, har jeg også blitt mer bevisst på hva vi faktisk betaler for når vi kjøper plagg som Aphru. Det er enkelt å lage billige klær uten å tenke på etikk eller bærekraft i næringskjeden, og dette kan være vanskelig å konkurrere med for dem som faktisk ønsker å ha fokus på dette. Som kunde vil jeg derfor være mer bevisst på å handle hos de merkevarene som har gode verdier.

 

Har du noen tips til hvordan vi kan ta bedre vare på miljøet når vi handler moteklær?

Jeg tenker at vi alle, inkludert meg selv, kan bli mer bevisste på hvor plaggene kommer fra, hva er de laget av og hvem som har laget dem. Det er vi som kunder som kan være med på å stille strengere krav til de som produserer klærne, som igjen kan være med på å styre industrien i en mer miljøvennlig retning. Invester i gode basisplagg som varer, både når det kommer til kvalitet og til stil. Og byttelån klær med en venninne, eller dra til Fjong for å leie deg en kjole!

 

Sist endret - 04 mars 2019