Meny
 
Parfyme Fredrik & Louisa Sandvika Storsenter

Din egen duftgarderobe

Visste du at en parfyme er en del av personligheten din?

Jeg har én parfyme, som jeg bruker til jeg er tom. Så er det på an igjen med en annen. Om du er som meg har du en, kanskje to forskjellige parfymer stående på badehyllen. Og den ene har du kanskje fått i gave?

 

 

Om noen behøver en duftekspert så er det meg! Jeg besøkte Fredrik & Louisa, og slo av en prat med kandinavias fremste duftekspert Linda Landenberg for å få svar på noe av det jeg lurer på når det kommer til duft.

  • fredrik-duft-4-of-8-NY.jpg
  • fredrik-duft-2-of-8-NY.jpg
  • fredrik-duft-8-of-8-NY.jpg

Jeg er et vanedyr, og liker å tro at jeg alltid er ute etter den perfekte hverdagsparfyme. I realiteten skiller jeg ikke mellom hverdag, jobb, fritid eller fest, og akkurat der fikk Linda meg over på andre tanker. Når skal du bruke duften, hva har du lyst å signalisere, og i hvilken sone ønsker du at den skal ligge? Spørsmål jeg egentlig aldri har tenkt over, jeg har kun gått etter hva som lukter godt i butikken, eller på noen andre.

 


Akkurat som klær, er duft et verktøy vi kan bruke for å fremheve, forsterke og definere hvem vi er. For hvem har vi lyst å være? Vi ønsker jo gjerne å vise våre beste sider, og en parfyme kan hjelpe deg på veien for å sette deg i riktig mindset.

Visste du at du kan velge parfymer ut fra soner? I intimsonen så ligger duften tett inntil oss, den er mer privat. I komfortsonen vår ligger den litt lengre ut, den sender et budskap til de rundt oss. I statementsonen viser den virkelig din personlighet fullt ut, og sender et signal om hva du har lyst å forsterke.

Det er derfor ikke rart at vi behøver en duftgarderobe på lik linje med en vanlig garderobe. Så kan vi "kle på oss" parfymene våre mer som vi gjør med klær, slik vi føler oss den dagen, eller til en spesiell anledning.

 


Duft er så mye mer enn en fin flaske stående på badehyllen, det er en personlighet og en karakter. Det er en del av den du er, rett og slett.

Linda Landenberg delte sine beste tips med meg til hva du skal tenke på når du skal bygge opp din egen duftgarderobe:

 

Ha et åpent sinn, ikke døm på førsteinntrykket.

Spray ett pump på en testerpinne, og vent noen sekunder før du lukter på den. Så venter du en stund til før du lukter den på nytt.

 

Gjør tvert om det du pleier å gjøre til vanlig.

Tør å bryte mønsteret ditt.

 

Spør om hjelp!

De som jobber med duft vet garantert hvordan du tenker, og hva som passer for deg om du lar de komme med gode tips. 

 

Vær personlig.

Vil du være sterk, feminin, sexy, eller litt tilbakelent? Bygg en duftgarderobe hvor du har flere spillere å spille på til ulike anledninger. 

 

Fredrik & Louisa finner du i 2. etg på den gamle delen av senteret. De har også ulike nisjedufter som du kun finner noen få steder i verden. Og du, min nye favoritt er Latin Lover!

Hilsen Tine 

 

Sist endret - 14 september 2017