Meny
 
hovedbilde blogginnlegg

Av: Redaksjonen/Chili Publications Foto: BoF

De store trendene for våren og sommeren 2020

Slik blir vårens trender i 2020

Det nye året har så vidt kommet i gang, men det er ikke til å legge skjul på at de fleste av oss likevel har begynt å se frem mot lysere tider, vår og sommer.

 

Nå teller vi dagene til vi kan oppgradere garderoben og bytte ut tunge vinterklær med freshe vårjakker og kjoler, og til vi endelig kan finne frem vårskoene. Men hvilke trender kan vi vente oss for våren og sommeren 2020?

 

1. Dressen – suit up

Power dressing når sitt høydepunkt denne sesongen. Blazeren har lenge stått sterkt i motebildet, men nå er det den komplette dressen som gjelder – ensfarget, rutete, stripete eller mønstret. Dressen var representert på catwalken hos flere motehus, som blant annet Chloé, Proenza Schouler og JW Anderson.

DRESS: Den er ikke til å komme utenom denne sesongen. Her fra Proenza Schouler og Enzo.

 

2. Vest – nytt nivå av power dressing

I tråd med fokuset på power dressing, er det også mange som mener at vesten vil gjøre comeback i 2020 – gjerne i kombinasjon med dressen, eller alene som overdel til et par penbukser, eventuelt som et tilbehør/ytterplagg til antrekket. Vesten var å se på catwalken til blant annet Ralph Lauren og Burberry.

 

VEST: Vesten gjør sitt comeback denne sesongen, til dressen eller alene. Her fra Louis Vuitton og Etro. 

 

3. Korte shorts – meget korte

Et nøkkelplagg for våren og sommeren 2020 er korte shorts, og nå skal de virkelig være korte. Shortsen var representert på catwalken i både denim og skinn, og stylet med blant annet blazer og skjorte for en dag på jobb, silkebluse eller genser til hverdags. Og det er naturligvis tillatt med strømpebukse for de tidligste vårdagene. Plagget ble representert hos en rekke designere, som Chanel, Etro, Saint Laurent, Brandon Maxwell, Isabel Marant og Givenchy.

 

Tips: Se etter en shorts med høyt liv og korte bein, det forlenger beina dine. Når du først har funnet en shorts med det rette snittet, kjøp den i flere farger.

 

SHORTS: Korte shorts er i vinden som aldri før, og skal gjerne være veldig korte. Her fra Etro.

 

4. Skinn – lettere og farget

Skinn er neppe synonymt med vår og sommer for de fleste av oss, men ifølge ekspertene er skinn en av de store trendene denne sesongen. Skinnplaggene vil være lettere og dermed bedre egnet for varmere temperaturer, og gjerne i forskjellige farger. Motehus som Bottega Veneta, Max Mara, Balenciaga, Givenchy og Emilia Wickstead hadde alle skinnplagg på catwalken, i farger av rødt/oransje, beige/brunt, gult, lilla og turkis.

 

SKINN: Høsten har gjerne vært tiden for skinn, men nå skal materialet være med gjennom våren og sommeren også. Her fra Givenchy og Proenza Schouler.

 

5. Høye boots

En generell tendens blant de store motehusene, er at skillet mellom årstid og sesong blir stadig mindre, og fottøyet som vil bli stort denne vårsesongen er knehøye boots. Designere som Christopher Kane, Saint Laurent, Prada, Loewe, Pyer Moss og Molly Goddard, stylet alle sin vårkolleksjon med knehøye boots – enten i cowboy-stil, eller i et mer vårlig design i friske farger.

 

BOOTS: Også bootsene skal nå gjerne brukes på våren og sommeren. Her fra Etro og Christopher Kane.

 

6. Hvitt fra topp til tå

Hvitt er en klassisk nyanse gjennom vår- og sommersesongen, men viktigere enn noensinne er hvitt fra topp til tå. Gabriela Hearst, Victoria Beckham, Ralph & Russo og Tom Ford presenterte alle helhvite antrekk på catwalken for SS20. Her er det lag-på-lag som gjelder, samt samme farge på sko og tilbehør.

 

HVIT: Hvitt er en sentral farge for sommer og lysere tider, og denne tar vi også med oss inn i 2020, men nå gjerne fra topp til tå og lag-på-lag. Her fra Victoria Beckham.

 

7. Store vesker

Gode nyheter, damer! Endelig er de bittesmå veskene fra 2019 byttet ut, og vi kan få plass til alt vi trenger igjen. 2020 er året for store vesker. Motehus som Bottega Veneta og Off-White presenterte store – virkelig store, vesker på catwalken. Veskene kom i variasjoner med diagonale stropper, som clutch og skulderveske, så her er det først og fremst størrelsen som gjelder.

 

STORE VESKER: I 2020 gjør den store vesken comeback, og endelig kan vi få plass til alt vi trenger igjen. Her fra Salvatore Ferrigmo og Sies Marjan.

Sist endret - 10 januar 2020