Meny
 
blond kvinne med rød genser og sort jakke

Genser kr 1850 / Sort jakke kr 5700

Busnel – merket å legge merke til

Er du opptatt av tidløse klassikere og liker å investere i god kvalitet som kan gå i arv? Busnel kombinerer klassiske feminine snitt med suveren ullkvalitet.

Busnel ble til da ekteparet Busnel bygde egen fabrikk på Frankrikes vestkyst i 1920. Ønsket var å skape et livsstilsmerke med den beste ullkvaliteten som var å oppdrive. De lagde flere plagg som kjennetegner merket, blant annet Victoria-jakken og fisherman-genseren, og under andre verdenskrig leverte merket strikkede plagg til den franske hæren.

 

Genser kr 3999

 

Jakke kr 5650

Skjørt kr 3400

 

Lang jakke kr 8550

 Anita Falkenberg brakte merket til Skandinavia. Hun etablerte et agentur i Stockholm, til stor suksess. Den strikkede Victoria-jakken med gullanker-knapper ble et symbol på 70-tallets moderne klesmåte for kvinner. Spol frem til 2009 – og Anita Falkenbergs datter kjøper merket. Gullankerknappene og den runde logoen lever i beste velgående, det samme gjør de evig aktuelle, feminine silhuettene.

 

Lue kr 1150

 

Rød jakke kr 5650

 

Merket har et tidløst perspektiv på mote – moten skal være saktegående og derfor holdbar, og ullen skal være av så høy kvalitet at den tar deg gjennom hele livet. Et ganske så fint perspektiv, med andre ord.

 

Den dag i dag produseres ullplaggene i den samme fabrikken på Frankrikes vestkyst, med samme ull-leverandør.

Det store utvalget av Busnel finner du hos De Fem Hjørner.

 

Sist endret - 17 juli 2020