Meny
 
Bilde Mette

Bli kjent med Mette – eier av De Fem Hjørner

Mette Gulsrud (60) har vokst opp i klesbransjen og er en av de virkelige veteranene på Sandvika Storsenter. Da senteret åpnet dørene for første gang i 1993, gjorde De Fem Hjørner det samme, da med Mette både som eier og butikksjef.

 

- Jeg er født og oppvokst her i Bærum, og må vel egentlig si at jeg har fått tekstilbransjen inn med morsmelka. Mine foreldre startet i sin tid Gulsrud Damenytt i gamle Sandvika. Både far og farfar var skreddere med flere kjente personer på kundelisten sin, mens mor var modellen til far i mange år før de startet forretning sammen.

 

- Allerede som 14 åring startet jeg å jobbe i butikken til foreldrene mine og oppdaget tidlig at både salg, butikkdrift og kundebehandling var noe jeg naturlig hadde teft for – noe som også selvfølgelig gjorde det veldig moro. Etter noen år som ekstrahjelp i familiebedriften, tok jeg etter hvert utdannelse innen handel og kontor, samt regnskap og økonomi - som det het den gangen. 

 

- Med den bakgrunnen jeg har var det også veldig kort vei for meg inn i samme bransje, noe som nok har hjulpet meg til å bli god på butikkdrift, og gitt meg noen fordeler i form av kunnskap om tekstiler og viktigheten av god kvalitet.  Jeg har hele livet visst hva jeg har hatt lyst til å drive med. Jeg elsker mennesker og å gjøre folk glade. Jeg får enorm glede av å kunne hjelpe noen med å føle seg bra i fine klær.

 

- Tidligere i livet mitt har jeg vært ganske mye større enn det jeg er nå, og mye av min ”drive” kommer også fra det at absolutt alle skal kunne finne trendy og tøffe klær, og føle seg vel – uansett størrelse!

 

- Vi har satset spesielt på bukser og kjoler som vår nisje. Spesielt bukser kan ofte være en stor utfordring for mange kvinner siden det er vanskelig å finne den riktige passformen. Hos oss skal alle, uansett kropp, størrelse og fasong kunne finne sin modell. Da er det særlig viktig med vår kunnskap og et bredt utvalg i sortimentet for å treffe behov og ønsker hos hver enkelt. Derfor har vi klær i størrelser fra 34 til 48.  

- Stilen er tidløs med hovedvekt på hverdager, enten det er jobb eller fritid man trenger klær til, der sammensetningen gjør at alt kan pyntes opp eller ned.

 

Etter mange år i butikken og en periode med mye hard jobbing, ble Mette utbrent og har etter det forsøkt å ta mer vare på seg selv. I dag styrer hun skuta sammen med sin dyktige butikksjef Cathrine.

 

- Det er superviktig å ha ansatte med drive, kunnskap og engasjement. Vi er fire voksne damer her, eller jenter som vi kaller oss, og en dyktig ekstrahjelp. De kan faget sitt – det mener jeg er helt sentralt for å klare å gi god service og veiledning. Og det er det vi ønsker å representere i det store mangfoldet av butikker.

Sist endret - 06 november 2019