Meny
 
kollasj av bøker

Våre beste boktips akkurat nå

Hjerteskjærende fortellinger, skråblikk på tilværelsen og kritikerroste historier. Dette er bøkene du absolutt bør lese i høst. 

Er du en lesehest, eller ønsker du å bli det? Høsten er den perfekte tiden for å dykke ned i én av de mange nye bokutgivelsene. Vi har tittet gjennom bokhyllene hos Ark Bokhandel, Norli Nytorget, Norli Stortorget og Notabene. Her er åtte bøker vi garanterer at du vil storkose deg med i sofakroken.

 

 

"Tvillingenes dagbok" av Agota Kristoff

To barns oppvekst under vanskelige omstendigheter preget av krig skildres i denne boken.

 

"Przewalskis hest" av Maja Lunde

553 ferske sider fra forfatteren av suksessbøkene "Bienes historie" og "Blå". Det er bare å nyte!

 

"Ut av det blå" av Kristin Valla

Kritikerrost foreldreportrett om en far og to sønner, som blir skylt på havet etter et leirskred i en bygd i Nordland. 

 

"Til minne om en betingelsesløs kjærlighet" av Jonas Gardell

Svenske Jonas Gardell har skrevet bok om og til sin mor. "Til minne om en betingelsesløs kjærlighet" heter hans siste roman, og bare tittelen er rørende, synes vi. 

 

"Mannen som elsket Sibir" av Roy Jacobsen og Anneliese Pitz

Roy Jacobsen har skrevet bok med kona, Anneliese Pitz, for første gang. "Mannen som elsket Sibir" roses opp i skyene, og ekteparet utforsker dyreliv, urfolk og landskap i dette samarbeidsverket.

 

"Gileads døtre" av Margaret Atwood

Margaret Atwood skildrer en konservativ og kvinnefiendtlig tilværelse på mesterlig vis, og fortsetter å gjøre det i nye "Gileads døtre". 

 

"Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen" av Dag Solstad

Dag Solstad er ute med "Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen". Dette er Solstads 19. roman, og denne boken er da siste del i trilogien om kemneren Bjørn fra Kongsberg. 

 

"Den edle kunsten å gi faen" av Mark Manson

USAs mest solgte sakprosabok for to år siden. En populær selvhjelpsbok fri for koseprat og ren og skjær positivitet. Fin-fin for både de som elsker, og hater, selvhjelpsbøker.

Sist endret - 18 mars 2020