Meny
 
skriv det ned

Inspirasjon til den skriveglade, fra Søstrene Grene.

Skriv det ned!

Jeg er en av dem som skriver ned alt og aldri går hjemmefra uten notatbok og planlegger i veska. På Sandvika Storsenter har jeg funnet de perfekte hjelpemidlene i form av årsplanleggere, agendaer og vakre notatbøker, som gjør at jeg alltid vet hva jeg skal gjøre, blir mer effektiv og aldri stresser over at det er noe jeg glemmer.

Jeg har alltid vært en «listeperson», som har lister for alt fra hvilke arbeidsoppgaver som skal utføres, til hva jeg ønsker meg og hva jeg skal prioritere. Etter hvert har jeg blitt flinkere og flinkere til å systematisere listene mine slik at jeg blir mer effektiv i hverdagen og mindre stresset. Det er noe med å skrive det ned med penn på papir som også gjør at jeg husker det bedre, og i en varierende jobbhverdag har dette blitt en rutine jeg ikke klarer meg uten.

 

Fra Annen Etage, 99 kr (liten) og 149 kr (stor).

  

På Sandvika Storsenter finner du en rekke butikker med et fantastisk utvalg i hjelpemidler som også vil gjøre din hverdag lettere, og da er det bare opp til deg å finne et system som passer deg og din livsstil, og bruke det. Det sies at det tar omtrent tre uker å forme en ny rutine, så om du er en av dem som blir stresset av å måtte huske på alt du skal gjøre, anbefaler jeg deg å gå til innkjøp av en agenda og bruke den hver dag i tre uker.

 

Hylle på hylle med planleggingsglede hos Ark.

Supersøt notatblokk og penn fra Annen Etage, 199 kr.

Inspirerende farger hos Panduro.

 

Selv har jeg skrevet ned noe jeg kaller en «masterplan». Dette er en optimal dagsplan, hvor jeg har skrevet ned hva som skal gjøres til hvilket klokkeslett hver dag. Det høres kanskje banalt ut for mange som har en intern klokke og rutine på når du står opp, spiser, trener osv. Men dersom du er som meg, kan det hjelpe å skrive den ned for å gjøre det lettere å huske det. Det er lurt å legge de viktigste oppgavene tidligst på dagen, det være seg mailer som må besvares, regninger som skal betales og telefoner som må tas. Da har du fått en god start på dagen og mest sannsynlig blitt roligere. Ettersom min jobbhverdag varierer fra dag til dag, er det også viktig for meg å ha faste tider å spise på, er jeg midt oppi et fotoopptak, eller har en deadline, er det lett å glemme, og det gjør at konsentrasjonen faller og jeg ikke er så effektiv. Derfor har jeg skrevet dette i denne «masterplanen».

 

Fra Clas Ohlson, 70 kr (notatbok) og 100 kr (agenda).

 

Søndagen bruker jeg som regel til avslapping og kos, men passer på å bruke en halvtime til å planlegge den påfølgende uken og skrive det ned i kalenderen min. For meg er det viktig at planleggeren har nok plass til å skrive ned alt jeg behøver og derfor falt valget på en variant fra Moleskin, som jeg fant på Norli på Sandvika Storsenter. Den er stor nok til alt jeg trenger å skrive ned, men samtidig liten nok til å passe oppi veskene mine, i tillegg valgte jeg den fordi den er sort og minimalistisk.

 

Fra Panduro, 99 kr per stykk.

 

Den søte notatboken skal jeg ha på nattbordet og skal teste ut «journaling», som er i vinden om dagen. Det er en dagboksform som visstnok skal være som en meditasjon om du bruker den aktivt. På Sandvika Storsenter finner du notatbøker for det aller meste. Kanskje har du et ønske om å starte en «bullet journal»? Da kan du finne en rekke varianter, som hjelper deg på vei. Hvis du vil vite mer om hva en bullet journal er, kan du sjekke ut denne videoen.

 

Stikk innom Sandvika Storsenter for å finne alle redskapene som vil hjelpe deg til å bli mer effektiv og strukturert, da vel!

 

Hilsen Line

Sist endret - 01 oktober 2018