Meny
 
hovedbilde

Her er bøkene du må lese

Vi har bedre tid - og det nærmer seg påske - vi har 13 hete boktips til deg! 

 

Av: Redaksjonen/Chili Publications

Vi har bedre tid disse dager, og det nærmer seg påske, som i tillegg til forhåpentligvis vårsol i husveggen med familie, innebærer lune kvelder i sofakroken med en god bok.

 

Men hva skal du lese?

 

På er for mange synonymt med spennende krimbøker som sender kalde frysninger nedover ryggen. Her tipser ekspertene på Norli Nytorget, Ark Bokhandel og Norli Stortorget om de nyeste krimbøkene denne sesongen.​

 

Er du ikke så glad i krimbøker? Ikke noe problem, de har mange gode lesetips til deg også.

 

Den tause pasienten - Alex Michaelides

Sjanger: Thriller

Norli Stortorget, kr 379,-

 

Psykoterapeuten Theo er besatt av å få Alicia Berenson til å snakke. Hun har vært taus siden hun seks år tidligere skjøt sin mann fem ganger i ansiktet. Den tause pasienten er en perfekt psykologisk thriller som har ligget 27 uker på toppen av New York Timesbestselgerliste

Det siste toget til London - Meg Waite Clayton

Sjanger: Roman

Norli Nytorget, kr 299,-

 

Basert på en sann historie om en heltemodig kvinne som reddet tusenvis av barn fra nazistenes klør. Wien, 1936: Seksten år gamle Stephan, eldste sønn i en velstående jødisk familie, lever en sorgløs tilværelse og drømmer om å bli dramatiker. Hans beste venn er femten år gamle Zofie-Helene, mattegeni og datter av en kvinnelig avisredaktør med sterke anti-nazistiske meninger. Alle drømmer knuses imidlertid den dagen tyskerne invaderer byen. 

Vinterland - Kim Faber og Janni Pedersen

Sjanger: Krim

Norli Nytorget, kr 379,-

 

Skarp kriminalroman om terror, ondskap og maktesløshet. Det er lille julaften, Signe Kristiansen, etterforskningsleder ved Københavns drapsavsnitt, blir oppringt av sjefen. Ferien er avlyst: Det har vært en enorm eksplosjon ved julemarkedet på Kongens Nytorv. 19 personer er drept, mange flere skadd. Danmark er rystet, og alle kluter settes til for å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak.

På BA-HR bakke - Kari Breirem

Sjanger: Personlige beretninger

Ark Bokhandel, kr 169,- (pocket)

 

BA-HR er et av Norges mektigste advokatkontorer. Det er også finansielt avhengig av Kjell Inge Røkke. Noen i BA-HR var derfor villige til å trikse med tidligere helseminister Tore Tønnes konsulentregninger for arbeid utført for industrikongens selskap. Kari Breirem var ikke villig til det. Etter internt press, trusler og ydmykelser ble hun avskjediget - i full offentlighet. Kari Breirem er senere blitt det norske symbolet på varsleren - uredd og sannhetssøkende. 

Døden er et slit - Khaled Khalifa

Sjanger: Roman

Norli Stortorget, kr 349,-

 

Abdel Latif dør fredfullt på et sykehus i Damaskus. Før han dør forteller han sønnen Bolbol sitt siste ønske: Å bli begravet på familiens gravlund i forfedrenes landsby Anabiya i Aleppo-regionen. Bolbols bestemmer seg for å overtale den eldre broren Hussein og søsteren Fatima til å bli med og frakte farens kropp til Anabiya, en totimers kjøretur fra Damaskus. Men landet er en krigssone. Søsknenes avgjørelse om å sette forskjellene seg imellom til side og realisere farens siste ønske, eskalerer til en kamp på liv og død.

Full spredning - Nina Lykke

Sjanger: Roman

Ark Bokhandel, kr 399,-

 

Elin har flyttet inn på legekontoret sitt, hvor pasientene kommer strømmende dagen lang med alle sine skavanker og lidelser. I to tiår har Elin vært fastlege. Minst like lenge har hun vært gift med Aksel. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig dukket opp på Facebook, og som har snudd opp ned på alt. Full spredning er en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Med denne boken flytter Nina Lykke grensene for hva en legeroman kan være.

Sløve Hester - Mick Herron

Sjanger: Thriller

Norli Nytorget, kr 379,-

 

Sløve Hester kaster oss rett inn i et nervepirrende terrorscenario: Den unge MI5-feltagenten River Cartwright er på King's Cross stasjon, hvor han skal finne og pågripe en mistenkt selvmordsbomber. Sløve Hester er første bok i serien om Slough House, avdelingen hvor MI5-agenter blir omplassert etter å ha begått utilgivelige tjenestefeil eller på annet vis tabbet seg ut. Sjefen her er Jackson Lamb: tjukk, uflidd, kjederøykende og intenst utrivelig - og, skal det etter hvert vise seg, en genial spion med en ryggrad av stål.

 

Fabrikken - Joanne Ramos

Sjanger: Roman

Ark Bokhandel, kr 349,-

 

En frisk og troverdig page-turner om et aktuelt samfunnstema. Unge kvinner i pengenød bærer frem barn for de velstående. Hudson Valley, New York: Luksustilværelse med utsøkte måltider, personlig treningsopplegg, massasje og velvære. Godt betalt - mer penger enn du hadde drømt om. Og haken? I ni måneder kan du ikke forlate stedet. Du skal produsere den perfekte babyen. For noen andre. Fabrikken ble en amerikansk og britisk bestselger da den utkom i 2019.

En helvetes jobb - Pierre Lemaitre

Sjanger: Thriller

Norli Nytorget, kr 379,-

 

Hvor langt er du villig til å gå for å få jobb igjen? Den 57 årige mellomlederen Alain Delambre er helt på knærne etter fire år uten arbeid. Så når en arbeidsgiver sier seg interessert i CV'en hans, er han villig til å strekke seg langt. Han låner penger i skjul for kone og datter og sier seg villig til å være med på et rollespill, som har form av en gisseltaking. Pierre Lemaitre er uten tvil en av Frankrikes største forfattere innen krim og spenning.

Oktoberbarn - Linda Boström Knausgård

Sjanger: Roman

Norli Stortorget, kr 379,-

 

Mellom 2013 og 2017 er forfatteren i perioder tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling, også kalt «fabrikken». Der utsettes hun for serier med ECT-behandlinger, det som tidligere ble kalt elektrosjokk. Behandlingsformen er vanlig, men mange forskere er uenige om dens effekter og bieffekter. For forfatteren begynte liv og minner å forsvinne allerede mens behandlingene på fabrikken foregikk. Linda Boström Knausgårds tredje roman er både et rasende oppgjør med psykiatrien og et desperat minnearbeid. Oktoberbarn er en fortvilet, overveldende og dypt menneskelig bok helt uten forsvar.

Der krepsene synger - Delia Owens

Sjanger: Roman

Ark Bokhandel, kr 179,- (pocket)

 

Ryktene om «Marsklandsjenta» har hjemsøkt kystbyen Barkley Cove, og da kjekke Chase Andrews blir funnet død høsten 1969, retter lokalbefolkningen øyeblikkelig mistanken mot Kya Clark, den forlatte jenta som bor alene i villmarken. Men Kya er ikke slik de tror. Hun er følsom og intelligent. Men det kommer en tid da Kya lengter etter å elske og bli elsket. Da to gutter fra byen blir fengslet av hennes ville skjønnhet, åpner Kya seg for et nytt kapittel i livet, helt til det utenkelige skjer. Der krepsene synger er en hjerteskjærende oppvekstroman og en overraskende fortelling om et mulig drap.

En fri Agent - John Le Carré

Sjanger: Krim

Norli Stortorget, kr 379,-

 

Nat, en 47 år gammel veteran fra Storbritannias utenriksetterretning, tror hans dager som hemmelig agent er over. Men trusler fra hovedkvarteret i Moskva drar Nat tilbake til jobben. Han må ta over The Haven, en av London Generals nedlagte stasjoner, med en gjeng spioner av ulik kvalitet. Gruppens eneste håp er den unge Florence, som holder øye med Russlands departement og en ukrainsk oligark, som har en finger med i det russiske spillet. En fri agent er et skremmende samtidsportrett, hjerteskjærende, med mørk humor, fortalt med endeløs spenning av en av vår tids største fortellere.

Spion og forræder - Ben Macintyre

Sjanger: Biografisk litteratur

Norli Nytorget, kr 399,-

 

En spennende spionthriller fra virkeligheten! Den sovjetiske KGB-spionen Oleg Gordijevskij jobbet i det skjulte for britiske MI6. Som en av den kalde krigens viktigste dobbeltagenter lekket han informasjon som førte til arrestasjonen av de norske spionene Gunvor Galtung Hovig og Arne Treholt. Den kalde krigen våkner til nytt liv i denne hybriden av dokumentarbok og spionthriller.

 

Sist endret - 19 mars 2020