Meny
 
bildekollasj av alt det man trenger i vårsolen

Bilder og tekst av: Redaksjonen/Chili Publications

Flytt ut i vårsolen

Endelig er våren her, og nå som de fleste av oss tilbringer ekstra mye tid hjemme, er det spesielt godt å trekke ut i frisk luft. Her er hva du trenger for å trekke ut i vårsolen.

Nordmenn er ikke sene om å trekke ut i frisk luft når de første solstrålene titter frem om våren, og det er få ting som er like hyggelig som sene kvelder rundt en bålpanne på terrassen eller i hagen, med kakao, varme pledd og musikk.

 

UTEMILJØ: Orlando Sofagruppe fra Bolia. Sett sammen din egen med modulene. Pris for en 3-seter, kr 24.197,-

 

Kafésett, loungemøbler, solseng eller hengekøye

Det viktigste for å sitte lange kvelder på terrassen er behagelige utemøbler, og her finnes det uendelig muligheter uansett hvor stor eller liten plass du har.

 

Har du stor plass er loungemøbler det desidert mest trendy akkurat nå, i tillegg er dette avslappende og behagelig møbler. På Bolia finner du blant annet en utendørs utgave av sofaklassiker Orlando, designet av den danske duoen Glismand & Rüdiger.

 

Tips:

Har du plass til en hengekøye? Få ting er like behagelig som å svinge frem og tilbake i en hengekøye, og det gir samtidig assosiasjoner til harmoniske og late feriedager i Karibia.

 

Hvis du ikke har like stor plass, er et kafésett perfekt. Et kafésett i teak varer år etter år, og gir et varmere uttrykk til uteplassen enn for eksempel plast. Liker du å lage mat på uteplassen finnes det også flotte spisegrupper i teak, som sammen med flotte puter, tepper og lys, sørger for gjestene blir sittende hele kvelden.

 

UTEPLASSEN: Oppbevaringskurv fra Kid Interiør, kr 399,90,- / Gant teppe fra Gant, kr 2500,- / Stripete pute fra Kid Interiør, kr 299,90,- / Schefflera plante (u/potte) fra Mester Grønn, kr 225,- / Utendørs teppe i jute og ull fra Bolia, kr 6129,- / Blomsterhylle fra Clas Ohlson, kr 499,90,- / Hengekøye fra Clas Ohlson, kr 199,90,- / Fakkel i bambus fra Clas Ohlson, kr 39,90,- / Zamioculcas plante (m/potte) fra Meste Grønn, kr 380,- / Lexington pute fra Lexington, kr 595,- / Heklet, hvit pute fra Lexington, kr 795,- / Adirondack lenestol i teak fra Home & Cottage, kr 3395,-

 

UTEMILJØ: Dekorativt surfebrett fra Riviera Maison (kr 4490) gir raskt uteplassen tropisk stemning. Piknikkurven er også fra Riviera Maison (kr 1490).

 

Planter og blomster

Den grønne fargen representerer harmoni, trygghet, fornyelse og liv, og er en bakgrunn til at vi føler en unik ro i kroppen når vi er omringer av natur, planter og blomster. Nøkkelen til en innbydende og hyggelig uteplass er derfor å supplere med blomster og grønne planter. Plantene gir ro og skaper samtidig en lun følelse.

 

PLANTER: Bland ulike planter og blomsterpotter og skap din egen lille oase på uteplassen. Mixture er en serie blomsterkrukker fra Bolia.

 

Tips:

Har du ikke grønne fingre? Det er naturligvis autentiske blomster som gir følelsen av å sitte i en grønn oase, men hvis du likevel ikke har grønne fingre er det ingenting i veien for å supplere med kunstige planter. Her er det best å gå for grønne planter, som gjerne ser mer ekte ut enn blomster.

 

Tekstiler og tepper

Varme og naturlige materialer som treverk og rotting, skaper i seg selv et lunt uttrykk i hagen eller på terrassen, men alt blir bedre med myke og behagelig puter og tepper – ikke minst deilige gulvtepper.

 

I dag finner du en rekke flotte gulvtepper beregnet for utendørs bruk, og det er slett ikke som de flossede, grønne vegg-til-vegg teppene i filtgress som dekket et flust av norske terrasser på 80-tallet.

 

UTENDØRS TEPPE: Fra Bolia, kr 6129.

 

UTEMØBLER: Blå og hvit pute fra Kid Interiør, kr 399,90,- / Tallerkener i teak fra Annen Etage (19 cm), kr 170,- pr stk. / Sett med gafler i bambus fra Annen Etage, kr 90,- / Kragerø spisegruppe i aluminium og rotting fra Home & Cottage, kr 19.195,- / Paviljong fra Clas Ohlson, kr 1498,- / Pahcira plante (m/potte) fra Mester Grønn, kr 735,- / Leyton teppe fra Bolia (200x300 cm), kr 14.379,- / Rosa, stripete pute fra Kid Interiør, kr 249,90,- / Sort lykt fra Jernia, kr 429,- / Sort potte på stativ fra Kremmerhuset, kr 299,- / Stråkurv fra Kid Interiør, kr 499,90,-

 

Istedenfor finner du flotte tepper for utendørs bruk laget med jute (også kalt strie), et slitesterkt og motstandsdyktig naturmateriale som er helt biologisk nedbrytbart. Et annet naturmateriale som tåler å ligge utendørs er sjøgress. Begge disse materialene skaper raskt en grønn oase sammen med grønne planter.

 

Ønsker du et utendørs teppe med litt mer farge og mønster, finner du også en rekke varianter i plast. Disse kan se og føles syntetiske med én gang, men gjør seg godt når de først kommer på plass, og kombineres med andre naturlige materialer og grønne planter.

 

Sist, men ikke minst gjelder det å fylle opp uteplassen med varme pledd og myke puter. Velg pledd av ull, som varmer godt nå som temperaturene fremdeles er lave. Du finner en rekke puter som egner seg for utendørs bruk, men siden det finnes så utrolig mange flotte putetrekk generelt, er det ingenting i veien for å gå til innkjøp av vanlige interiørputer og heller ta dem med inn igjen på kvelden, eller legge dem i en oppbevaringskurv skjermet for regn og sollys.

 

HAGEMØBLER: Blå potte fra Kremmerhuset, kr 299,- / Blomsterhylle i naturtre fra Clas Ohlson, kr 399,90,- / Lyseblå potte fra Princessbutikken, kr 129,90,- / Sort, utendørs bordlampe fra Clas Ohlson, kr 1299,- / Strålykt fra Kid Interiør, kr 599,90,- / Mønstret pute fra Home & Cottage, kr 299,- / Pute i natur fra Kid Interiør, 249,90,- / Bålpanne fra Clas Ohlson, kr 249,- / Gryteklut fra Lexington, kr 169,- / Grå potte fra Kremmerhuset, kr 249,- / Forkle fra Lexington, kr 595,- / Cafésett i teak fra Home & Cottage, kr 3593,-

 

Bålpanne

Skap følelsen av et leirbål i din egen hage med en bålpanne. Her kan du lage mat, eller bare nyte den varme og gode stemningen.

 

På Clas Ohlson finner du både en hengende bålpanne, en enklere bålpanne med trebent stativ i sort smijern, eller en bålpanne med innebygd gnistrist som hindrer gnistspredning og gir ekstra sikkerhet rundt bålet. Har du en mindre uteplass, kan du skape den samme stemningen med en utendørs gasspeis. Hvis du kun ønsker litt ekstra varme, kan du sette opp en vifteovn. Her finner du også varianter med simulert flamme, for ekstra hyggelig stemning.

 

Tips:

Sett vifteovnen slik at den vender mot føttene under bordet. Er du varm på føttene, holder du deg lettere varm overalt ellers.

 

LYSSLYNGE: Dekorer uteplassen med lysslynger for å skape den lune stemningen utover kvelden. Her ser du en variant fra Christiania Glassmagasin, kr 549.

Sist endret - 25 mars 2020