Meny
 
kollasj bordpynt påske

Dekorer bordet til påske

Uansett hvor du feirer påsken, er det hyggelig å lage litt påskestemning. Lange frokoster, deilige lunsjer, hyggelige middager eller kake til kaffen - alle fine anledninger til å dekke et stemningsfylt påskebord.

Sandvika Storsenters interiørekspert, Kathrine, deler sine beste tips til hvordan du kan dekke bordet til påske.

 

Nå som solen titter frem og vi er inne i den første vårmåneden, kribler det litt ekstra i magen. Påsken er så et hint om at våren er i anmarsj. Ingenting slår følelsen av sola som varmer, snøen som smelter og planter som spirer – det yrer til liv etter en snøtung vinter.

 

Jeg fikk virkelig påskestemning da jeg var innom Kid Interiør. Her ble jeg inspirert til å dekke bord og pynte til påske, både hjemme og på hytta. Jeg benytter nemlig enhver anledning til å pynte litt ekstra, og synes det er veldig hyggelig å kunne gjøre litt ekstra stas på de hjemme eller gjester som kommer på besøk.

 

 

Jeg gleder meg til å sette frem påskepynten, og synes det blir spesielt gøy med denne rufsete og kule hanen. Men den søte kaninen og kransen med egg ble det absolutt påskestemning! Alt er fra Kid Interiør.

 

Jeg har laget påskepynt med barna. Det er kjempegøy når alle kan bidra! Jeg brukte egg med ulike farger på skallet, laget noen åpninger, satte ned små avleggere, plantet karse og et telys i et egg. (Se bilde under til venstre.) Vakkert og enkelt - og du kan lage en god omelett etterpå!

 

Du kan også kjøpe esker med tomme eggeskall hos Panduro Hobby. Enkelt og fint!

 

 

For meg er det ikke nødvendigvis bare påskekyllinger og gule lys som setter påskestemningen i sving, men typiske elementer som egg, hare og fjær må med. Fargene som minner meg om våren er det jeg liker å bruke, i kombinasjon med gult, for å friske det hele opp. Gult er kult, men blir enda finere når du bruker det sammen med hvitt, grønt, beige og rosa.

 

Jeg fant denne nydelige, lille vasen (over til høyre) fra Bolia, formet som ett egg, og nettopp i rosa. Med en litt spesiell gren med gåsunger fra Blomsterglede ble det et lekkert blikkfang på skjenken, ved siden av det store, rustikke fatet fra Home & Cottage.

 

 

Skal du dekke et enkelt og rustikt bord til påskelunsjen, er gåsunger fint å bruke som dekor. Noen nydelige sjokolade-egg er også lekkert som en ekstra detalj for å gi den rette påskestemningen – og vipps, så ble det litt påske her, også.

 

Dette keramikkserviset er fra House Doctor, og du får kjøpt det på Home & Cottage. On my wish list for hytta i år!

 

 

En lett og luftig linserviett, med noen søte gåsunger og en rustikk blomst, synes jeg piffer opp et ellers enkelt dekket bord på en perfekt måte. Her med bordbrikke under keramikktallerken - det er en nydelig kombinasjon med lin og keramikk.

 

Alt fra Home & Cottage, blomster fra Blomsterglede. Husk en god appelsinjuice og et kokt egg  - det dekker dagsbehovet for vitaminer. Og i tillegg ser det jo så fint ut til påskefrokosten!

 

Smaken er viktig. Her kan du få god hjelp med tilbehøret fra Niclas Vahe. Disse fine flaskene med Vinegar og salatdressing får du hos Home & Cottage. Snakk om smaksbomber og herlige fargeklatter til middagsbordet på påskeaften!

 

Ta det du har, og miks det litt annerledes - så får du en kombinasjon som kan passe fint til ulike årstider og anledninger.

 

Disse røffe bordbrikkene er fra Annen Etage, og med en deilig kake fra Sebastian Bruno blir det skikkelig innbydende å få servert desserten til kaffen.

 

 

Med en slik kake kan du imponere enhver gjest! Jeg synes det er så lekkert med gult og rosa – det blir feminint, men elegant. Her fant jeg en nydelig liten orkide fra Mester Grønn, som passet veldig fint til dette serviset jeg fant hos Christiania Glasmagasin. Bruk fantasien og lag ditt påskebord i år!

 

På bildet til høyre har jeg dekket til middag med mitt favorittservise, som heter Lys fra Wiik Walsøe. Dette selges hos Kitch`n. Det passer like godt om sommer som vinter, og også til påske. Med hvit porselen og små, gule prikker kan det bli litt for flott i hverdagen, men alt avhenger av hva du velger av tilbehør.

 

Her har jeg brukt biffbestikket fra Jernia, med en linserviett fra Home & Cottage, og pyntet fjær jeg fant hos Panduro Hobby. Med et raustvin-/ølglass (også fra Home & Cottage) og en løkplante, ble det hele friskt og vårlig - dekket og klart til påskefesten!

 

Hilsen Kathrine

Sist endret - 26 mars 2020