Meny
 
pikekyss 17. mai

Festklare pikekyss

Pikekyss er en klassisk festdessert som alle liker. Med rødt og blått blir de perfekte til 17. mai!

Ingredienser:

  • 150 g eggehvite (viktig å ikke få med noe eggeplomme)
  • En klype salt
  • 270 g sukker
  • Rød og blå konditorfarge (pastafarge)

 

Slik gjør du:

 

1. Sett stekeovnen på 75 °C varmluft. 


2. Pisk eggehviten på middels hastighet til det blir hvitt skum.

 

 

3. Tilsett salt. Saltet gjør at marengsen blir litt mer stabil.

 

4. Tilsett sukker gradvis mens du fortsetter å piske på middels hastighet. Pisk til du får en stiv marengs uten sukkerkorn.

 

 

5. Del marengsen i 3 omtrent like store deler i bollen, ta en del og legg på langs på plastfolie. (Se bilde.)

 

 

6. Legg den røde og blå marengsen ved siden av den hvite delen du allerede har lagt på. Rull det hele forsiktig sammen (se bilde under). Klipp hull i den ene enden og putt den inn i en sprøytepose (Jernia). Slik blir den blå, hvite og røde marengsen liggende fint når du klemmer det ut av sprøyteposen.

 

7. Bruk tip 1 M fra Wilton (Jernia) og lag små roser på bakepapiret. Her kan du variere med å lage helt runde og små eller de litt større som vi har gjort. 

 
8. Marengsen skal tørke midt i ovnen i ca. 5 timer.(Tips: Du kan ha flere brett i ovnen samtidig!)

 

 

 

9. Marengsen er ferdig når den er helt tørr og sprø helt gjennom. Pikekyssene kan oppbevares i en lufttett boks og tas frem ved anledning.

 

Lykke til!

Sist endret - 07 mai 2018