Meny
 
hovedbilde matpakker kreative

Matpakke: Når matpakken er ekstra fristende, vil den også bli spist opp. Foto: Nussara Guldberg/Coopextra.no

Kreative matpakker barna vil elske

Smakfulle, næringsrike oppskrifter og tips som sørger for at matpakken garantert blir spist opp hver dag.

 

Av: Redaksjonen/Chili Publications

 

Skolestart er rett rundt hjørnet, og over hele landet er det spente barn som igjen skal få treffe alle skolekameratene sine og lære mye nytt og spennende.

 

I tillegg til ny skolesekk, nytt penal og ny matboks – hvorfor ikke starte det nye skoleåret med en ekstra spennende matpakke som garantert blir spist opp?

 

Et næringsrikt lunsjmåltid legger det beste grunnlaget for et årvåkent barn som er lutter øre og er lærenem gjennom hele dagen.

 

Her er noen gode tips som sørger for at matpakken garantert blir spist opp, samt spennende og næringsrike oppskrifter.

 

By på forskjellige smaker

Et par brødskiver med gulost som har ligget i ryggsekken hele dagen høres kjedelig ut for de fleste. Du kommer imidlertid langt ved å lage en matpakke som ser innbydende ut og kan by på litt variasjon av smaker.

 

Det første og enkleste tipset er å inkludere litt frukt, grønnsaker eller bær – jordbær, kiwi, druer, melon, blåbær, bringebær, agurk, epler, appelsin, gulrot eller cherrytomater. Husk å dele opp større frukt i skiver eller mindre biter, da blir det lettere spist opp.

 

FRUKT OG GRØNT: Ikke bare setter frukt og grønt farge på matpakken og gjør den mer innbydende, men det er også kjempesunt. Foto: Coop Extra

 

Nøtter er et annet godt alternativ. Legg ved en liten neve mandler, pistasjnøtter, valnøtter, paranøtter eller cashewnøtter.

 

Nøtter er en kilde til umettet fett som er bra for hjernen, hjertet og cellene i kroppen. Bare husk å velge usaltede nøtter. Salt får vi nok av ellers.

 

La kreativiteten løpe fritt

Det er faktisk overraskende mye spennende du kan finne på i en matpakke – både når det gjelder smaker, men også presentasjon.

 

På nettsidene til Coop Extra blir det tipset om å bruke pepperkakeformene for alt det er verdt. For kakeformene er ikke bare forbeholdt julekakene, det er et genialt verktøy for å gjøre brødskivene, osteskivene, agurken eller skinken mer fristende.

 

Lag stjerneformede gulostskiver, hjerteformede sandwicher og agurkskiver formet som en pepperkakemann. Desto morsommere former, desto mer spiser gjerne barna.

 

VÆR KREATIV: En sandwich formet som en stjerne, har større sannsynlighet for å bli spist opp enn en vanlig brødskive. Foto: Coop Extra

 

Et annet smart råd er å dele opp lunsjboksen i soner. Det gjør det lettere å fordele frukt, grønnsaker og brødskiver, men ser også langt mer innbydende og spennende ut.

 

Her kan du kjøpe en lunsjboks som allerede har forskjellige soner og avdelinger, eller lage egne, avgrensede områder med muffinsformer.

 

Ny matboks

Nytt skoleår betyr gjerne nytt antrekk, ny skolesekk og nytt penal – og selvfølgelig er det da også ekstra hyggelig med en ny lunsjboks.

 

Her er et utvalg av matbokser du finner på Sandvika Storsenter:

 

Mummitrollet matboks fra Ark, kr 190,-

Rosa matboks fra Christiania Glasmagasin, kr 149,-

Blafre matboks fra Norli, kr 199,-

Matboks med flere rom fra Kitchn, kr 149,-

Dyrevenner matboks fra Jernia, kr 139,-

Rosi Mepal matboks fra Christiania Glasmagasin, kr 219,-

Enhjørning matboks fra Norli, kr 99,-

Matboks fra Ark, kr 150,-

Mepal matboks fra Jernia, kr 159,-

Matboks fra Kitchn, kr 119,-

Matboks fra Porsgrunds Porselænsfabrikk/Christiania Glasmagasin, kr 99,-

Blafre matboks fra Norli, kr 199,-

Tropisk matboks fra Jernia, kr 139,-

 

 

 

Smakfulle matpakke-oppskrifter

I tillegg finnes det mange spennende oppskrifter du kan teste ut i matpakken.

 

Mini-omeletter

Foto: Tine.no

 

Tine Kjøkken deler på sine nettsider en oppskrift på mini-omeletter i muffinsformer – hvem vil vel ikke elske det i matpakken? Mini-omeletten, eller mini-frittataen, er fylt med godsaker som spinat, skinke og vårløk. Du finner hele oppskriften her.

 

Grove pizzasnurrer med skinke

 Foto: MatPrat.no

 

Alle barn elsker pizza, og med grov pizzadeig blir matpakken raskt like næringsrik som med vanlig, grovt brød.

 

MatStart (barnas egen MatPrat) deler oppskriften på grove pizzasnurrer med skinke, pesto og ost, og her kan også barna lage matpakken dagen i forveien selv. Hele oppskriften finner du her.

 

Foto: Meny.no

 

Wraps kan brukes til mye, og er et supert alternativ til lunsj- og skolemat. Denne oppskriften fra Meny består av grove wraps med kylling, avokado og mango, og er både sunn, enkel å lage og veldig smakfull. Hele oppskriften finner du her.

 

Meny finner du på Sandvika Storsenter.

 

Grove havrevafler med pålegg

 Foto: Nussara Guldberg/Coopextra.no

 

I likhet med pizza, elsker også barn vafler. Matblogger Linda Stuhaug deler på nettsidene til Coop Extra en oppskrift på havrevafler som kan fylles med smakfullt pålegg. Prøv for eksempel havrevafler med pesto, spekeskinke, ruccola og paprika, eller med ost, skinke og litt grønt. Hele oppskriften finner du her.

 

Coop Extra finner du på Sandvika Storsenter.

 

Matmuffins med spinat og ost

Foto: Tine.no

 

Tine Kjøkken tipser også om matmuffins – en sunnere og mer næringsrik tvist på klassikeren. På nettsidene finner du oppskriften på selve basen, samt tre forskjellige typer fyll, så her kan dere prøve dere frem og finne deres favoritt. Hele oppskriften finner du her.

 

Sist endret - 17 juli 2020