Meny
 

Kaffe er ikke bare kaffe: En velsmakende dag med Stockfleths!

Det finnes et hav av ulike typer, fremgangsmåter, kombinasjoner og muligheter. Kaffe er kanskje nordmenns beste venn, og vi er en nasjon tørste folk med teft for hva en god kopp skal være. Bli med og møt ekspertene, og lær deg å lage håndbrygget kaffe hjemme!

Visste du at kaffe står for mer enn 60 prosent av antioksidantene vi får i oss i det norske kostholdet?

 

 

Like ved Mester Grønn og Meny på Sandvika ligger Stockfleths. Et fristed med mørke vegger. Bak disken står Hans Olav, medarbeider og  kaffespesialist. I dag skal han lære oss å håndbrygge kaffe. Vi spør om hva som er forskjellen mellom f.eks. traktet kaffe og håndbrygget. Uten å nøle trekker han frem smaken. Videre snakker han om valgfriheten innen smaker og at den brygges fersk for hver eneste kopp. Det er noe eget med det, mener han.

 

 

 

Alle som jobber hos Stockfleths må gjennom et tre dager langt kurs før de får lov til å servere deg og meg kaffe. Traktekaffe har de ikke, de håndbrygger hver eneste kopp med svart kaffe. I tillegg dekker menyen hele spekteret av latte, cappuccino, mocca, frappé, cortado, te og så videre. Temperaturen på vann og melk tilpasses hver enkelt kaffe, og bønnene som brukes er sesongbaserte for å få best mulig resultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ble du nysgjerrig og fikk lyst på nybrygget kaffe i livet ditt? Vel, da bør du følge oppskriften under! Ta også turen innom Stockfleths for gode tips, utstyr og verdens beste kaffe.

 

Dette trenger du:

Drip kit fra Hario: 179,-

Hellekanne fra Hario: 599,-

Vekt med timer fra Hario: 599,-

Kaffebønner fra Stockfleths etter eget ønske (be om ferdig kvernet hvis du ikke har kvern hjemme)

Vannkoker (helst med temperaturmåler)

 

Gå all in med kvern og vannkoker med temperaturmåler fra Wilfa. Pakkepris: 1199,-

 

Slik gjør du:

Før du starter: Skyll filteret godt. Kvern opp kaffen litt finere enn filter. Til en kopp trenger du 15 g. Ha den kvernede kaffen i filteret.

 

Blooming: Nullstill vekten. Start klokken. Hell i 50 g vann. Rør godt til all kaffen er våt.

Vann: Etter 30 sekunder, hell på vann til 150 g. Hell i en utadgående spiral fra midten ut til kanten og tilbake igjen.

 

Vann: Etter 1 minutt, hell på vann til 250 g. Brygget skal være klart etter ca. 2 minutter.

 

 

Nyt egenbrygget kaffe i favorittkoppen din med en du er glad i. Vel bekomme!

 

 

Stockfleths har laget en egen video som viser deg fremgangsmåten, step by step:

 

 

 Dette innlegget ble opprinnelig publisert i mai 2016.

Sist endret - 19 mars 2020