Meny
 
kollasj av utvalgte produkter og en mann som kokkelerer

Fem gavetips til matelskeren

Her er produktene du gir til en ivrig hobbykokk du er glad i. 

Det er visse matvarer og produkter som hever smaken, og gir det lille store ekstra til det du drikker og spiser. Disse gavetipsene er flotte både til matentusiasten, men også den som tilsynelatende har alt. Dette får man nemlig garantert både nytte og glede av.

 

Så når du nyter matfestivalen på Sandvika Storsenter, kan du kanskje unne deg eller en du er glad i en gave med et kulinarisk innslag?

 

Olje

Det sier seg egentlig selv, men en god olje kan og vil heve smaken på en mengde matretter. I tillegg finnes det ulike varianter – som for eksempel sitronolje, basilikumolje eller chiliolje. Men én overgår de fleste: hvit trøffelolje. Trøffelen i denne kalles for det «hvite gull», og passer til all hvit mat. Den er for eksempel himmelsk til potet- og rotmos, hvit fisk, risotto, kyllingsalat eller spagetti. Du kan også bruke den hvis du vil lage trøffeldipp, bland rømme, trøffelolje og noen klyper salt – så godt! 

  

Hvit trøffelolje (100 ml) fra Olivenlunden 1830 kr 199

 

Te

En god te – det er bra godt! Palais des Thes serie Grand Cru er en gruppe sjeldne teer, og kommer ofte i små partier. Dette er unike smaker som er nennsomt plukket og bearbeidet i svært respekterte tehager. Både duften og smaken av jasmin er herlig. Jasminperler er produsert av grønne teblader av beste kvalitet, der de grønne skuddene er formet til små baller. Disse legges sammen med jasminblomster syv ganger, nyplukkede hver gang. Dette er altså det ypperste av jasminte!

 

Jasminperler fra Palais des Thés kr 399 

 

 

 

Håndbryggesett og vekt

Dette håndbryggesettet gir skikkelig velsmakende kaffe. Settet kommer med filterholder, filter og serveringskanne. Skal du lage god håndbrygget kaffe hjemme er det dessuten nødvendig med en vekt, denne fra Hario har attpåtil timer!

 

Håndbryggesett fra Hario/Stockfleths kr 199 / Vekt fra Hario/Stockfleths kr 699

 

Kakaonibs og kokos-chips

Hev smaken på hjemmelaget granola og frokostblandinger med kakaonibs og kokos-chips. Det gjør seg også i smoothies og smoothie-boller, og gir både ekstra krønsj og smak til måltidet. 

 

Kokos-chips fra Kinsarvik naturkost kr 169 / Kakaonibs fra Kinsarvik naturkost kr 95

 

Pasta og mer pasta

Det finnes utrolig mange forskjellige typer pasta, hva med conchiglioni, paccheri eller pappardelle til din neste pastamiddag? De ulike typene gjør seg til ulike retter – paccheri serveres helst med tykke sauser med kjøtt, fisk eller grønnsaker, mens conchiglionis konkylieform gjør den velegnet til å fylle med ost, sjømat og grønnsaker. Pappardelles tykke form gjør at den holder særlig godt på saus. En litt mer spesiell sort pasta gjør måltidet et par hakk vassere, og er absolutt en flott gave å gi til noen du er glad i, og gjerne vil bli invitert på middag hos.

 

olivenlunden 1830

Conchiglioni kr 79

 

olivenlunden 1830

Paccheri kr 79

 

olivenlunden 1830

Pappardelle kr 69

 

Sist endret - 18 mars 2020