Meny
 
Extra Sandvika Storsenter

ØNSKER GOD JULEHANDEL: Marianne Engen er butikksjef på Extra-butikken på Sandvika Storsenter. Hun ønsker kundene en god julehandel og har sørget for at butikken har de varene kundene trenger til julekosen.

Extra Sandvika Storsenter: - Vi har alt du trenger til julemiddagen

Butikken åpnet med stor suksess i sommer. Nå er de klare for julehandelen.

Vi er veldig spente. Det er jo vårt første møte med kundene i julestria. Det blir gøy og spennende, forteller Marianne Cecilie Engen. Hun er butikksjef for Extra på Sandvika Storsenter, som ligger i første etasje i den nye delen av senteret.

 

Butikken åpnet så sent som i august i år, men har på kort tid blitt meget populær blant bæringer. Kundene ser ut til å sette pris på det gode varesortimentet og den velfylte salatbaren. I disse tider er det dog julehandelen som står i fokus for kundene, og ingen skal kunne anklage Marianne og hennes ansatte for å ikke være klare for det store julerushet.

- De ansatte har stått på og gjort det vi kan for å være så forberedt som mulig. Vi måtte jo bestille julevarene allerede i mai og da hadde vi ikke engang en butikk. Så det var ikke lett å beregne. Vi har i hvert fall nok varer, ler Marianne.

For der vanlige lavpris-butikker har rundt 4000 varer i butikk, kan Extra-butikken vise til rundt 6500 varer i sitt sortiment. Når julen nå står for dør, er det kommet inn 500 varer i tillegg. Det gir butikken et utvalg på rundt 7000 varer.

 

Vi har et meget bredt julesortiment, smiler Marianne.

 

 

MERKER RUSHET: Oscar arbeider i butikken. Han forteller at selv om det er tidlig i desember, har de allerede merket at kundene har startet med julehandelen. 

 

Oscar jobber i butikken og sier de merker at kundene har startet med julehandelen.

- Det er mange som spør etter medisterpølser, ribbe og pinnekjøtt. Spesielt pinnekjøtt går det mye av, forteller han.

 

Prisvinnende julemat

Den store etterspørselen er Extra-butikken klar for å dekke, og det med kvalitetsvarer. Flere av produktene Extra-butikken tilbyr har nemlig gjort seg positivt bemerket i en rekke smakstester som arrangeres på denne tiden av året.

- Lammelåret vi selger fra Fatland vant nettopp gull i Norgesmesterskapet for kjøttprodukt. Vi har også tatt inn 1,2 tonn med pinnekjøtt, der 600 kilo av disse er av typen Henriettes urøkt pinnekjøtt. Henriettes urøkte pinnekjøtt gikk nettopp til topps i flere smakstester, forteller Marianne stolt.

Henriettes pinnekjøtt er kun mulig å få tak i Coop-butikker. De som ikke har lam på julaften, trenger ikke å være bekymret. Extra-butikken har nemlig også tatt inn 1,4 tonn med ribbe og 1,4 tonn med kalkun. I tillegg er hyllene fulle av syltelabber, lutefisk og medisterpølse.

 

SMAKSRIKT: Flere av juleproduktene Extra tilbyr har gjort det meget godt i forskjellige smakstester. Blant annet Henriettes urøkt pinnekjøtt som man kun får i Coop-butikker.

 

 

- Folk forventer god kvalitet, men er også opptatt av pris. Heldigvis finner de alltid gode priser hos oss, sier butikksjefen.

 

Gir til vanskeligstilte barn

For de fleste er julen en tid man tilbringer med familie og venner, men for noen er en vanskelig tid. Dette vet Extra. Derfor har kjeden bestemt at hver gang du kjøper et produkt av Coops eget økologimerke, Änglamark, går en del av salget til Røde Kors og deres arbeid for vanskeligstilte barn.

 

Alt på ett sted

Foruten et stort vareutvalg, lave priser og det at deler av julehandelen din er med å støtte en god sak, er det en annen fordel med å handle hos Extra på Storsenteret. For mens julehandelen ofte kan utvikle seg fra en hyggelig formiddag til et stressende mareritt der man flyr fra butikk til butikk, gir Extra-butikkens beliggenhet på senteret mulighet til å slå to fluer i en smekk. Her kan du kjøpe julegaver til familien samtidig som du gjør deg ferdig med mathandelen.

 

- Kunder skal finne alt de trenger på en plass - og det gjør de her hos oss, sier butikksjefen.

Og for dem som ofte er sent ute med mathandelen, har Marianne en ekstra god julenyhet. Butikken holder nemlig én time lenger oppe enn resten av senteret på lille julaften - en av årets mest populære handledager.

- Det er to dager i året folk ser ut til å akseptere at det er kø i matbutikken: Det er 16. mai og lille julaften. Da er det greit vi holder opp litt lenger i år, ler butikksjefen.

Sist endret - 18 mars 2020