Meny
 
ansatt på extra på sandvika storsenter

STOR ETTERSPØRSEL: Butikksjef Marianne Cecilie Engen forteller at salatbaren Extra-butikken hennes tilbyr har blitt en stor hit blant kunder i Bærum: - Flere sier de kommer ens æren for salatbaren, smiler hun.

Derfor elsker kundene EXTRA-butikken på Sandvika Storsenter

Butikken åpnet først i august, men har allerede blitt tatt godt imot av kundene.

Fra kylling til fetaost

«Det som ikke eksisterer i denne salatbaren er ikke verdt å ha i en salat.»

 

 - Salatbaren vår er blitt populær, ingen tvil om det, sier Marianne Cecilie Engen (41), og viser oss alt en kan drømme om å putte i en salat.

 

- Vi selger mellom 300 og 400 kilo med salat i uka. Faktisk har vi flere kunder som sier de kommer ens æren for den. Det er gøy, følger hun opp med.

 

Marianne er EXTRA Sandvika Storsenters nye butikksjef. EXTRA-butikken åpnet i august i år og strekker seg over 1136 kvadratmeter i førsteetasje i den nye delen av senteret. Etter bare noen måneder med åpne dører, forteller butikksjefen om god responsen fra kunder.

LYST OG FINT: Marianne forteller at kundene sier de liker godt det lyse og oversiktlige butikklokalet.

- Vi har lagt mye arbeid med å ha en åpen og lys butikk med et stort vareutvalg. Det ser det ut til at våre kunder setter stor pris på.

 

For det er ikke bare med salatbaren at EXTRA-butikken skiller seg ut. Marianne og hennes team har satset stort på å ha et bredt sortiment av varer. «Spør du, så får du» forklarer butikksjefen - så langt det lar seg gjøre.

 

- Vi er en av få EXTRA-butikker som har en rekke sideleverandører. Slik sørger vi for at vi har varer våre kunder ønsker. Blant annet tilbyr vi Oluf Lorentzen-produkter. Det finner du ikke i mange andre EXTRA-butikker, opplyser Marianne.

 

Nevnte Oluf Lorentzen er en importør av delikatesse-matvarer fra hele verden, og ett eksempel på noe som gjør butikken til Marianne unik. Totalt har butikken over 6500 varer i sitt sortiment, der en vanlig lavpris-butikk har rundt 4000.

 

- Vi har en kundegruppe som vet hva de vil ha og verdsetter høy kvalitet. Vi forsøker å strekke oss så langt vi klarer for å levere på det, forklarer butikksjefen.

 

Skulle ikke jobbe i butikk

For Marianne hadde hun aldri sett for seg en karrière i matvarebransjen. Som mange andre ville hun arbeide litt før hun skulle studere. Hun var 19 år gammel da hun fikk jobb på den tidligere ICA-butikken på Slependen.

- Men jeg hadde ikke peiling på hva jeg skulle studere. 22 år senere sitter jeg her da, ler Marianne.

 

- Jeg hadde en sjef som «pushet» meg, og så et potensial i meg. Det er jeg glad for i dag, legger hun til.

 

Etterhvert byttet Marianne over til det som da var Norges største ICA-butikk, ICA Ullevål. Her jobbet hun seg oppover i systemet.

 

- Jeg har vel gjort det som kan gjøres i en butikk - kasserer, postansvarlig, teamleder, assisterende butikksjef. Og nå er jeg her, smiler Marianne.

 

STORT UTVALG: Marianne Engen og Extra har sørget for at butikken deres på Sandvika Storsenter har et brede varesortiment enn mange andre butikker i samme prisklasse.

  

I 2014 ble ICA kjøpt opp av Coop-kjeden, og ICA ble til Coop Mega. Etter flere år på Ullevål og i Nydalen, søkte Marianne på jobben som butikksjef i Sandvika. Etter en lang intervjuprosess, fikk hun tilbudet om å starte Storsenters første EXTRA-butikk.

 

- Det var en utfordring jeg ikke kunne takke nei til. Her har jeg fått friheten til å gi kundene det de ønsker. Vi er en annerledes EXTRA-butikk. Salatbar er for eksempel ikke noe som er vanlig i en EXTRA-butikk, men vi kan ha det her. Slike ting er veldig gøy.

Kundepleie er viktig

For det er nettopp kundene som gjør at Marianne trives så godt i matvarebransjen.

- Jeg elsker kundepleien. For meg er det viktig å kunne slå av en prat med folk som er innom. Det er utrolig givende og en viktig del av jobben, slår hun fast.

 

- Våre kunder skal føle seg sett og hørt. Målet er at de skal gå herfra med et smil om munnen.

 

Så langt virker det som de ansatte lever opp til butikksjefens standard.

 

- Jeg må virkelig få skryte av mine ansatte.  Jeg får stadig tilbakemeldinger av både kunder og andre i Coop-systemet om at de er imøtekommende og yter god service. Det er utrolig hyggelig å høre.

BRA TEAM: For Marianne er det viktig at de yter god service og har et smil om munnen. Totalt har butikken 23 ansatte. Her er butikksjefen sammen med Stine. 

 

Høyt tempo og stor variasjon er andre ingredienser i Mariannes arbeidshverdag. Butikkens store vareutvalg gjør blant annet at de har varelevering hver eneste dag. Det er med andre ord nok å gjøre for Marianne og hennes 23 ansatte.

 

- Det blir lange dager, men slik er det alltid i oppstartfasen av en ny butikk. Det er mye som skal på plass av opplæring og rutiner, men alt det harde arbeidet er verdt det når kundene er fornøyd. Og det virker det som de er, avslutter Marianne. 

 

EXTRA Sandvika Storsenter

SANDVIKSVEIEN 184

1337, SANDVIKA

 

Telefon: 675 44 900

E-post: sandvikastorsenter.extra@coop.no

 

Åpningstider

Mandag-fredag: 09:00-21:00

 

Lørdag: 09:00-19:00

 

 

Tekst og bilder: EXTRA og nettavisen.no

 

Sist endret - 18 mars 2020